Starity

Démon lakozik Keresztes Ildikóban

2011. november 05. 20:08   |   Szerző: sbajok1992

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A dupla aranylemezes énekesnőnek megjelent ötödik, A démon, aki bennem van című albuma. A korong hangzásvilága rendkívül rockos, de slágeres és dallamos is egyben.

hirdetés
Démon lakozik Keresztes Ildikóban

Keresztes Ildikó legutóbb 2010 márciusában jelentetett meg lemezt, Csak játszom címmel. Az albumon leginkább feldolgozásokat és újszerű, ismeretlen dalokat hallhatott a zenekedvelő közönség. Minden, ami szép volt című lemezén pedig kizárólag feldolgozások hallhatóak az elmúlt 20-30 év magyar rock és blues gyöngyszemeiből.

Az új album (A démon, aki bennem van) az első kettőhöz hasonlítható. Olyan 11 dalt tatalmaz, amit egyenesen Ildikónak írtak. A lemez címadó dalát Szűcs Norbert szerezte, aki dolgozott már az énekesnővel többször is (második szólólemezét készítette – Nekem más kell), de legutóbbi lemezén is található tőle egy szerzemény. Az album záródalában közreműködik Ildikó három korábbi mentoráltja, Takács Nikolas, Király L. Norbi és Vastag Tamás is.

A korong hangzásvilága rendkívüli módon tükrözi Ildikó stílusát és sokszínűségét, ugyanis megtalálható a lemezen a keményebb rocktól kezdve a líra és a blues, valamint a jazz is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek