Starity

Ma lenne 34 éves Brittany Murphy

2011. november 10. 15:03   |   Szerző: Brittany

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tehetséges színésznő ma, november 10-én ünnepelné 34. születésnapját. Emlékezzünk együtt a Spinédzserek, a 8 mérföld és a Sin City című filmek sztárjára.

hirdetés
Ma lenne 34 éves Brittany Murphy

2009. december 20-án bombaként robbant a hír, miszerint Brittany Murphy eltávozott közülünk. A lányra édesanyja talált rá a zuhanyzóban, eszméletlen állapotban, és azonnal értesítette a mentőket. Az akkor 32 éves színésznőt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. Több mint két hónap telt el a halála után, amikor kiderült, hogy távozását tüdőgyulladás és gyógyszerek okozták.

Csúnyácska lányként robbant be

A színésznő Brittany Anne Bertolotti néven 1977. november 10-én látta meg a napvilágot Atlantában, az Amerikai Egyesült Államokban. Karrierje már 13 éves korában elkezdődött, ekkor írta ugyanis alá első reklámfilmes szerződését. 1991-ben kapta meg az legelső televíziós szerepét. Az igazi kiugrási lehetőséget a Spinédzserek című film biztosította számára, amelyben Tai karaktere belopta magát minden néző szívébe. A kissé züllött és csúnyácska lány szerencsétlenkedései jelentették a film egyik fő mozgatórugóját.


Brittany Murphy a Spinédzserek című filmben

Észvesztő alakítások

A 90-es évek második felében számos televíziós filmben feltűnt, majd 1999-ben ismét hatalmas lehetőség kínálkozott számára. Angelina Jolie oldalán szerepelhetett az Észvesztő! című filmben, amelyben a játéka elnyerte a filmes szakma teljes elismerését. 2001-ben szintén egy pszichológus által kezelt lányt alakított a Ne szólj száj című filmben Michael Douglas oldalán. A karrierje ettől fogva visszavonhatatlanul beindult. Sorra kapta a főszerepeket különböző nagyszabású produkciókban, köztük a 8 mérföld, a Szakítópróba, a Nagydumás kiscsajok, a Magánürügy és A por című filmekben.

Az évek során kikupálódott lányt a Sin City – A bűn városa című produkcióban igazi szexi dögként láthattuk olyan sztárok oldalán, mint Bruce Willis vagy Jessica Alba. Az ekkor 28 éves színésznő ebben a filmben nemcsak tehetségével, de alakjával is elkápráztatta a közönséget.


A Sin Cityben már igazi bombázóként hódított

Az ekkor már hatalmas népszerűségnek örvendő szépségnek ezt követően is töretlenül ívelt felfelé a karrierje. Ebben az évben ismerték el egy díjjal szinkronszínészi tehetségét is a Texas Királyai című animációs sorozatban nyújtott teljesítményéért. Egy évvel később már ismét egy kedves mesehősnek, Gloriának adott szavakat és dalokat a szájába a Happy Feet című mesében. Utolsó filmje, a Something Wicked 2011 augusztusában került bemutatásra.

Háromszor kérték meg a kezét

Magánéletében számtalan alkalommal volt menyasszony, mire rátalált az igazira. Rövid kapcsolata volt Ashton Kutcherrel még 2002-ben, majd menedzsere, Jeff Kwatinetz jegyezte el, később pedig Joe Macaluso kérte meg a kezét. 2007 májusában mondhatta ki a boldogító igent, Simon Monjacknak, aki alig egy évvel később követte őt a túlvilágra.

Brittany Murphy a szakemberek szerint még igazából csak a világhírnév küszöbén táncolt, és hatalmas lehetőségek lettek volna előtte, ha nem történik meg a szörnyű tragédia. A lány szülei a mai napig a stúdiót okolják gyermekük haláláért, hiszen szerintük a sok munka kergette az őrületbe és a gyógyszerfüggőségbe a tehetséges sztárt.

Emlékezzünk együtt Brittanyra, aki számtalan boldog, szomorú, izgalmas, különleges, vicces és sokkoló percet okozott nekünk a képernyőn keresztül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek