Starity

Chenoa is digitalizál

2011. november 16. 18:06   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

November 22-én jelenik meg az extriunfita új kislemeze, de ezúttal immár letölthető formában is hozzáférhetővé válik a rajongók számára.

hirdetés
Chenoa is digitalizál

Chenoa hamarosan kiad egy digitális EP-t, alkalmazkodva a változó időkhöz. Egy dalért 0,99 eurót kérnek majd, ami így nem is lesz olyan drága. Az énekesnő 5 dalt tartalmazó Como un fantasma című kislemeze november 22-étől lesz megvásárolható.

Elmúltak már azok a televíziós (Operación Triunfo) idők, amikor a tévéképernyők elé szegeződtek a tekintetek, hogy lássák a legelső széria versenyzőit. Ugyanakkor a műsor jelentősége mind a mai napig jelen van a szép mallorcai hölgy életében.

„Én soha nem tagadtam, honnan jöttem, de tíz éve már, hogy szerepeltem a tehetségkutatóban. Ez egy nagy lépés volt számomra, hiszen olyan platformot adott, ami nélkül ma én, Bustamante és Bisbal sem tartanánk ott, ahol. Ráadásul a hallgatóság kegyeiért folyamatosan küzdünk azóta is” – nyilatkozta a szépséges Laura, aki azt is hangsúlyozta, hogy nem ártana már a műsornak egy lélegzetvételnyi szünet, hiszen a tehetségkutató minden évben újabb és újabb énekeseket termel a piacra, ahol amúgy sem könnyű létezni.

Az Operación Triunfo előtt Chenoa még nem igazán kapott kritikákat a kollégáktól. Egy-egy adásnál, illetve később a koncertek alkalmával a beéneklés, a gyakorlás és a közönség maga többet ér egy-egy hazugságvizsgálónál, mert ha valaki nem tud énekelni, az ne is álljon a színpadon, hanem inkább menjen haza.

„Idestova most már 10 éve a munkám a zene, és 10 éve gyűjtöm a tapasztalatot a különböző hangtechnikai berendezések témájában is. Mindegyiknek megvolt a maga helye, de bárhol is voltam, mindig arra a következtetésre jutottam, hogy akkor csinálod jól, ha kütyük nélkül szól a hangod, úgy, ahogy szólnia kell, és az meg már mellékes, hogy a műfajod indie, alternatív, pop vagy bármi más. Tiszteld magad és a közönséged” – nyilatkozta az énekesnő.

A Nigel Walker által szerzett mű, a Como un fantasma egy új módja annak, hogy a dögös dalospacsirta elérje a közönségét az interneten keresztül is, mely az újonnan felvett kiadatlan számoknaknak nyújt ideális terepet. „Talán ez a leginkább megfizethető és hozzáférhető megoldás a rajongóknak, bár errefelé még nem olyan nagyon népszerű ez az értékesítés, mint mondjuk az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban” – vélekedett Laura.

„0,99 euró dalonként nem drága”

Szerinte haladni kell a korral, és ez az, amit most ez az anyag kínál. „A cél az, hogy a kanapén ülve kevesebb mint egy dollárból repüljön le a dal a zenekedvelő gépére, s mindez legálisan. Ha összehasonlítjuk az összeget 0,99 euróval, és hogy megtalálható a piacon, nem tűnik olyan drágának, éppen ellenkezőleg. Sokan vannak úgy, hogy csak egy vagy két dal tetszik nekik egy CD-n, akkor miért kelljen megvenniük az egész albumot? Ez kicsit átverés” – mondja.

Ebben a tekintetben azt is hozzáteszi, hogy a fordítottja is igaz. Hiszen egy albumról nem kerül megjelenésre, rádiós játszásra maradéktalanul az azon szereplő összes dal, és így meg könnyen le lehet maradni igazán jó számokról a teljes lemez megvásárlása nélkül.

Az EP címadó dalával kapcsolatban Chenoa hangsúlyozta, hogy a dal egy kicsit „ideges és klausztrofóbiás”, de benne van a fény is, mely egy mosolyt fest az arcunkra, hogy igenis mozdulj ki újra, menj a szabadba a szakítás után. Közben az énekesnő igencsak változatos repertoárral járja az országot, és koncertezik. A következő előadásra Sevillában kerül sor, majd az azt követő állomás Getafe, illetve Palma de Mallorca (Trui Színház, december 2-án).

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek