Starity

Weisz Fanni lett Pécs arca

2011. december 02. 14:02   |   Szerző: Bogi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pécs polgármestere felterjesztés után úgy döntött, hogy Weisz Fanninak, a hallási fogyatékkal élő szépségkirálynőnek a Pécs Város Arca címet adományozza – írja a pecsma.hu

hirdetés
Weisz Fanni lett Pécs arca
Fotó: Kabáth Dóra

Pécs polgármestere, Páva Zsolt büszkeséggel nyilatkozott a pécsi lapnak: „Kinevezése szimbolikus jellegű, büszkék vagyunk rá, az esélyegyenlőségi aktivista szépségkirálynő a jövőben nemcsak fogyatékkal élő embertársait képviseli, hanem 157 ezer pécsi polgár arca lesz majd” indokolta döntését a polgármester, aki a napokban Weisz Fanninak adományozta a Pécs Város Arca címet.

A modellszakmából ismert Fanninak ez a cím azt szimbolizája, hogy városában mindenki egyenlő esélyt kaphat. „Esélyegyenlőségi aktivistaként ismernek az emberek, de szeretném hangsúlyozni Pécs arcaként, nemcsak fogyatékkal élő embertársainkat, hanem a város minden lakosát képviselem. Szeretném felhívni az itt élők figyelmét, hogy olyan gyönyörű városban élnek, amely amellett, hogy a Kultúra Városa, nálunk minden polgár egyenlő esélyt kap. Ezt szimbolizálja számomra ez a kitüntető cím is” mondta Fanni, aki elárulta, hogy ez a kitüntetés kötelezettségekkel is jár.

A fiatal modell köszöntötte már plakátokon a város érettségiző fiataljait, majd nyugdíjasait, és most az Első Pécsi Adventi Művészeti, Kézműves és Mesevásár megnyitásán vesz részt.

Baptista Szeretetszolgálat háziasszonyaként pedig a pécsi rászoruló gyermekek számára ajándékokat osz szét Vujity Tvrtko segítségével. Fanni azt szeretné, ha elsősorban olyan gyermekekhez jutnának el az ajándékok, akik karácsonykor kórházban fekszenek, talán sikerül az ő életükbe is egy kis örömöt varázsolni a szeretet ünnepén.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek