Starity

Adele uralja az év végi listákat Amerikában

2011. december 10. 11:11   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2011 vége felé közeledve megjelentek az év végi összesített zenei listák Amerikában. Az idei évben egyértelműen az aranytorkú brit énekesnő, Adele tarolt, ő lett az év előadója, és ő birtokolja az év legkelendőbb dalát és albumát is a Billboardon.

hirdetés
Adele uralja az év végi listákat Amerikában

A 2011-es év igencsak eseménydús időszak volt a zeneiparban, s mivel az év végéig már csak pár hét van hátra, megérkeztek az idei összesített zenei listák Amerikában. A Billboard magazin az eladások és a rádiós lejátszások alapján összeállította a 2011-es év legjobban teljesítő előadóit, dalait és albumait. Az Egyesült Államok év végi listáit az idén hatalmasat taroló aranytorú brit énekesnő, Adele uralja, aki az év előadója cím mellett az év legjobban fogyó száma és albuma címet is birtokolja. Az eredmények nem meglepőek, mivel a Rolling In The Deep mondható talán az idei év legnagyobb slágerének, a még mindig listákat döngető 21 című album pedig az év legsikeresebb lemeze világszerte.

A Billboard Hot 100-on összesített 2011-es dalok között az élen feltűnik még a Firework, a Grenade, a Party Rock Anthem és a Give Me Everything is. A Billboard 200-on összesített 2011-es legkelendőbb albumok között pedig a 21 című korong után a bájos countryénekesnő, Taylor Swift tavalyi albuma következik, utána pedig szerepel még Lady Gaga nagy sikerű Born This Way című lemeze és Rihanna Loudja is.

A Billboard magazin év végi összesített listáin rengetegszer feltűnik Adele, Bruno Mars, Wiz Khalifa, Chris Brown, Rihanna, Lil Wayne, Taylor Swift, az LMFAO és Katy Perry is, akinek két dala is szerepel az év legjobban teljesítő öt száma között a Billboardon. Az év új előadója a rapper Wiz Khalifa lett, míg a közösségi oldalak legakítvabb előadóit összesítő, Social 50-es lista első helyezettje a megosztó tinisztár, Justin Bieber lett.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek