Starity

Kristin Bauer ellenségeit harapdálná

2011. december 11. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kristin Bauer van Straten leginkább Pam, a Fangtasia bár társtulajdonos vámpírja szerepében vált ismertté az HBO True Blood: Inni és élni hagyni című sorozatában. Az Improper vele beszélgetett vámpírokról, rajongókról és a True Blood csapatáról.

hirdetés
Kristin Bauer ellenségeit harapdálná

– Hiszel abban, hogy léteznek vámpírok?
– Hollywodban? Energiavámpírok biztosan. Viccelsz?

Mi a fontosabb számodra: a színészet vagy a művészet?
– Nos, az egyikkel keresem a kenyerem, ebből a szempontból pedig igen gyakorlatias vagyok. A másik viszont segít levezetni minden feszültséget, amit az előbbi okoz. De jelenleg természetesen a kenyérre szavazok.

Szívesebben vennéd, ha a festményeidről lennél ismert a szerepeid helyett?
– Érdekes kérdés. A festészet tulajdonképpen a titkom volt, az én külön bejáratú kis dolgom. Aztán végre eldöntöttem magamban, hogy elmondom az embereknek, hogy mással is foglalkozom. A weboldalra is feltettem. Fél lábbal még mindig a színészetben vagyok, szóval a színészetet választanám. De a festményeim én vagyok.

Ki nyerne meg egy birkózómeccset: te, vagy Rutina Wesley? (True Blood – Tara)

– Ó, szűz anyám… Az előző évi jelenetekből kiindulva egyértelműen Rutina.

Nem probléma, hogy egy ilyen negatív karaktert alakítasz?
– Nem! Egyáltalán nem! Érdekes, lenyűgöző, és igen könnyű azokban a cipőkben járni.

A legfurcsább rajongói megnyilvánulás?
– Hmm, egy csuklyát viselt, és adott egy naplót, amit eddig nekem tartogatott. Eltartott pár koktélba néhány baráttal, hogy kitaláljuk, mit akart mondani. Azt hiszem, arra akart célozni, hogy ő a „készítőm” mint vámpír. Emellett megfogta a fenekemet is (nevet). Emlékezetes volt.

Tényleg látod Alexander Skarsgårdot meztelenül a forgatások alatt?
– Igen! Jó kis bónusz.

Ki a legszexibb pasi a csapatban?
– Szinte lehetetlen eldönteni, hiszen mindegyikükkel olyan jóban vagyok. Lassan öt éve együtt dolgozunk! De hogy őszinte legyek, a stáb nagy része Chris Bauerért (Andy) van oda. Meg ez a csapat egyébként is csak szexi pasikból áll, akármilyen is az eseted, találsz ott belőle. De Chris Bauer a stáb szívtiprója. Kedves, imádnivaló, jó fej. Az a fajta pasi, akivel összeházasodnál.

Gondoltad volna, hogy a sorozat ekkora siker lesz?
– Nem. Mint színész csak reménykedhetsz benne, hogy egy olyan sorozatban kötsz ki, mint ez. Nézni, ahogy egyre népszerűbb lesz, ahogy növekedik a rajongók tábora, a számok… lenyűgöző. És nem érzem úgy, hogy már elértük a határt.

Mit gondolsz az Alkonyatról?
– Elvittem az unokahúgaimat rá. 15 és 16 évesek, és még nem igazán engedik nekik, hogy a True Bloodot nézzenek, szóval úgy gondoltam „Ó, király!” És az volt.

Nem gondolod, hogy a vámpírtrendnek hamarosan befellegzik?
– Volt egy korszak Anne Rice-szal. Aztán öt évvel ezelőtt azt hittem, itt a vége. De akárhányszor körbenézek, mindig találok valami vámpírokhoz köthetőt. Ez egy klasszikus téma, amihez újra és újra visszatérünk.

Ha tehetnéd, lennél vámpír?
– Már gondolkoztam rajta. A kérdés kicsit olyan mint a „Lennél inkább…” játék. Azt mondom magamnak, hogy lenne bennem elég hit ahhoz, hogy higgyek abban, hogy egyszer mindenki meghal. Egy spirituális lény vagy, és nem a porhüvely, amiben élsz. De… képes lennék-e örökösen fiatal maradni? Ha egy rosszabb napomon csípnének el, azt mondanám: „Naná!”

Kit harapnál meg?
– Ember, az lenne csak az igazi móka, hiszen simán beleharaphatnál azokba, akiket utálsz. Vagy harapdálhatnád az embereket, akiket szexinek tartasz. Sőt, kicsit ihatnál többet a kelleténél azok véréből, akiket ki nem állhatsz. Szóval, vacsizni Sarah Palinből? Elég király lenne.

Anna Paquin eléggé zsebre vágható, nem?
– (nevet) Igen, elég alacsony és kicsi, de nem az a személyiség, akit minden gond nélkül zsebre vághatnál. Egészen vad és harcias. Emellett vicces és lenyűgöző. Határozottan nem zsebre vágható.

Milyen az ötödik évad forgatási beosztása?
– Elég intenzív. Mivel vámpírt alakítok, mindig este forgatok, akkor pedig iszonyatosan hideg van. De én még a szerencsések közé tartozom. Fangtasia valaha egy létező klub volt Long Beachen, és újraépítették a forgatásokhoz – egyik előnye a sikeres sorozatoknak. Szóval, odavezetek, és van egy kis lakókocsim, ahol lóghatok a szünetekben. A munkaórák elég hosszúak, és két nap alatt kinyírnak a sok forgatással, de utána van egy kellemes kis pihenőd, hiszen ez egy hatalmas stáb rengeteg szereplővel és cselekménnyel.

Egy dolog, ami megdöbbentően új lehet a rajongóid számára?
– Szerintem meglepődnének, ha tudnák, milyen bénán, összeegyeztethetetlenül és divatjamúltan tudok öltözködni néha.

Nincs egy galériád, ami összegyűjti a munkáidat?
– Nem, nincs, és ez éppen egy szünetelő projekt. Rengeteg felkérést csinálok, ezért rengeteget nem is tarthatok meg. De ez egy tétel a „meg-kell-tenni” listámon.

Milyen számodra a tökéletes vasárnap?
– Imádom, mikor esik az eső, én pedig pizsamában ülök otthon, nagy kiadós reggelivel, a kedvenc papucsomat viselve, smink és minden egyéb felhajtás nélkül. Az a mennyország.

És mi következik a True Blood után?
– Mindig vannak lehetőségek, de én iszonyatosan szerencsés voltam! A buta szőkétől jutottam a gyilkos vámpírig, és a Once Upon a Time-ban egy mesefigurát játszottam. Szóval, lesznek még kellemes szerepek, emellett pedig egy könyvet is írok. Szeretek történeteket mesélni, ezért is kezdtem színészkedni.

Mit gondolt a férjed a felhajtásról a True Blood körül?
– Eléggé meglepte, azt hiszem. Hollywoodot látogatta, Afrikából érkezett, és mikor megismerkedtünk, egyáltalán nem állt szándékában maradni. Szóval, elég viccesen jött ki, új volt ez neki. Igazán érdekes ezt az egészet az ő szempontjából vizsgálni, hiszen ő még „szűzebb” volt Hollywooddal kapcsolatban, mint én.

Mi a legnagyobb hazugság az önéletrajzodban?
– (nevet) Nos, a legtöbb már kikerült belőle, de amikor elkezdtem az egészet, nem volt semmi, amit beleírhatnék, ezért kitaláltam egyet. Éppen egy meghallgatásom volt, amikor a rendező azt mondta: „Ez a szerep eléggé hasonlít arra, mint amilyen Terryé volt a Bus Stopból." Olyan kínos volt, azzal próbáltam leplezni az egészet, hogy azt válaszoltam: „Ó, azt hittem azt mondta, Sherry.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek