Starity

Spanyolország kiszenvedte a továbbjutást

2010. július 04. 07:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Spanyolország július 3-án este Paraguayjal küzdött meg az elődöntőbe jutásért. A meccs igencsak unalmasnak mondható, hiszen az első félidőben nem sok minden történt, a másodikban is a két elhibázott büntetőn és a gólon kívül szinte semmi nem volt.

hirdetés
Spanyolország kiszenvedte a továbbjutást

Spanyolország ezen a meccsen nem találta a formáját, a labda csak kevésszer került a csatárokhoz, ők pedig nem tudták azokat a helyzeteket kihasználni. A paraguayi védelem kitűnően szolgált, igyekeztek a spanyolokat már saját térfelükön letámadni. A fúria nem tudta saját játékát játszani.

Első félidő:
A játék kiegyenlített volt, de helyzetekben túlzottan nem gyönyörködhettünk. A játék inkább a középpályán folyt. A spanyolok önmagukhoz képest sokszor adták el a labdát, gyakran ész nélkül. Nem volt meg az a jól ismert spanyol pontosság. A védelmük sem volt a legkitűnőbb, gyakran vétettek apró hibákat, amelyből aztán a paraguayiak építkezni tudtak.
A félidő egyetlen komoly helyzete Paraguaynak tulajdonítható, Valdez talált Iker Casillas kapujába, de a játékvezető les okán érvénytelenítette azt.
1 perc hosszabbítás után mehettek a csapatok pihenni.

Második félidő:
Ez a félidő már sokkal inkább szólt a spanyolokról, mint a paraguayiakról. A fúria kezdeményezőbbé vált, több támadást vezetett a paraguayi kapura.
Az 56. percben Fernando Torrest váltotta Cesc Fàbregas, ezzel is változtatva a támadó felálláson.
Az 57. percben Piqué a spanyol 16-oson belül lerántotta Cardozót. A játékvezető jogosan 11-est ítélt.
A büntetőt Cardozo a bal sarokba rúgta, amelyet Iker Casillas megfogott.
A túloldalon David Villa vezetett támadást, de Alcaraz lerántotta őt a 16-oson belül. A bíró ismételten 11-est ítélt.
A büntetőt Xabi Alonso rúgta, amely elsőre be is ment, de a mexikói visszafújta, mivel több játékos belépett a 16-oson belülre. A második büntetőt ismét Alonso végezhette, de ezt Villar kivédte. A kipattanóra Fábregas csapott le, de Villar elhúzta a lábát. Ez is 11-est ért volna, de a játékvezető már nem merte megadni.

64. percben cserélt Paraguay is, Édgar Barreto helyett lépett pályára Enrique Vera, majd a 72.-ben Nelson Valdez helyett Roque Santa Cruz.
A 75. percben spanyol oldalon Alonso távozott helyére Pedro Rodríguez érkezett.

A 83. percben megtörtént az amit mindenki várt. Iniesta vezetett támadást Villar kapuja felé, átadta a labdát Pedronak aki a bal kapufára rúgta, a labda David Villához pattant.
Villa kapura rúgta, a jabulani először a jobb lécet találta el, majd onnan a balra pattant, de végül a hálóban landolt.
Spanyolország Paraguay 1:0
Ezután két csere érkezett. Carles Puyol helyett Carlos Marchena ill. Víctor Cáseres helyett Lucas Barrios.
A hosszabbítás 5 perc volt Ramos ápolásának következtében, de gól már nem esett.

Spanyolország következő ellenfele a kirobbanó formában lévő Németország lesz. A spanyoloknak ettől a formától sokkal jobbat kell mutatniuk, ha győzni akarnak. Fernando Torresnek pedig a legjobb önmagát kell adnia és reméljük David Villa is hozza szokásos önmagát.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek