Starity

Hollywood fényes csillagai, akik mindenüket elbukták

2011. december 13. 15:03   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak sztárok, akik Hollywood legjobban fizetett színészei vagy énekesei közé tartoznak, mégis a bankok segítségére szorulnak, azonban fizetési kötelezettségeiknek már nem tudnak eleget tenni.

hirdetés
Hollywood fényes csillagai, akik mindenüket elbukták

Még a hétköznapi emberekkel is megesik, hogy túlköltekeznek és adósságokat halmoznak fel. Persze ezekből nem lesz akkora hírverés, mintha egy közismert személynek veszi el a házát a bank, mert nem fizeti vissza a kölcsönt. Úgy látszik még Hollywood legjobban fizetett sztárjainak is szüksége van a bank mankójára, de törleszteni már nem szeretnek, nem akarnak, vagy pedig nem tudnak.

Lentebb tíz közismert embert története olvasható, azonban ez a probléma jóval több sztárt is érintett.

Anthony Ciccone

Az első megemlítendő személy csak közvetettem ismert, hiszen nem saját révén lett közismert. Anthony Ciccone a világ egyik leismertebb emberének Madonnának a testvére, mégis hajléktalan és Michigan utcáin szokott csövezni. A férfi nemrég a Michigan Messengerrel osztotta meg pár gondolatát kissé felháborodva, miszerint ő már elégszer elmondta, attól, hogy testvére dollármilliomos, ő még mindig hajléktalan.


Fantasia Barrino

Fantasia Barrino 2004-ben megnyerte az amerikai Megasztárnak megfelelő American Idol harmadik évadját, majd egymást követték a sikerek: a most 27 éves R'n'B énekesnő első albumával, a Free Yourselffel három Grammy-jelölést kapott. 2009-ben azonban minden megfordult, amikor 1,1 millió dollárt érő otthonára kölcsönt vett fel, amit nem tudott visszafizetni, így a bank emberei jöttek, láttak, majd elárverezték a nő ingatlanját.

.Nicolas Cage

Hollywood legjobban fizetett színészei közé tartozik Nicolas Cage, így azt is megengedhette magának, hogy a világ minden táján házat vásároljon magának – többek között a tulajdonosa volt egy németországi kastélynak is. Azonban 2009-ben az IRS (Amerikai Szövetségi Adóhivatal) azt állította, hogy a színész még egy 2007-ben indított vizsgálatukon megbukott, amikor nem fizetett be 6,2 millió dollárnyi adót. Ezután Cage beperelte az üzleti menedzserét, mert szerinte nem megfelelően kezelte a pénzét. Ennek következtében pedig kisajátították többek között a New Orleansben és a Bel Airben lévő lakásait, majd árverésre bocsájtották azokat.

Burt Reynolds

A 75 éves színész – aki a fiatalabbak talán a Hazárd megye lordjaiból lehet ismerős – floridai otthonában 2011 augusztusában jelentek meg a végrehajtók. Ennek oka az volt, hogy Reynolds 1,2 millió dolláros jelzálogszerződést kötött a Merrill Lynch Credit Corporationnal, miszerint az összeget egy év alatt visszafizeti a cég számára, a szerződés feltételeit azonban a színész valamilyen okból kifolyólag már teljesítette.


Natasha Lyonne

A leginkább az Amerikai pite Jessicájaként ismert színésznő 2001-ben, Miamiban egy bérelt autóval, ittasan hajtott fel a járdára, azonban a helyszínről elmenekült. Pechére egy rendőrtiszt tanúja volt az esetnek, így nem nyert túl nagy egérutat, és letartóztatták. Elfogásakor csak ennyit mondott: „Én filmsztár vagyok, beszélni akarok az ügyvédemmel!” Büntetésként több ezer dollár megfizetését, 50 óra közmunkát és felfüggesztett börtönt kapott. Története itt nem ér véget, ugyanis 2003-ban kilakoltatták otthonából, mert a környékbeliek rengeteget panaszkodtak rá. 2005-ben pedig azt beszélték, hogy Hepatitis C-ben szenved, és rendszeres látogatója egy drog- és alkoholelvonó központnak. Ha mindez nem lenne elé, birtokháborítás és zaklatás miatt is a bíróság elé kellett állnia, mert szomszédjai feljelentették, hogy zaklatja őket, és azzal fenyegetőzik, hogy szexuálisan molesztálni fogja a kutyájukat. Ezt is felfüggesztettel úszta meg.

Corey Haim

A 80-as évek egyik legkeresettebb színésze volt, aztán eladósodott, beleesett a drog csapdájába is, végül 2010 márciusában túladagolásban hunyt el. Pénzügyi téren már 1997-ben csődöt jelentett, köszönhetően annak a 100 ezer dollárnak, amivel a már korábban is említett IRS-nek tartozott, majd a későbbi években ez az összeg megduplázódott. 2001-ben úgy próbált némi pénzhez jutni, hogy egyik fogát és hajtincsét árulta az eBay-en.


Don Johnson

2002 novemberében a svájci-német határon végeztek rutinszerű ellenőrzést a Miami Vice sztárjának autójában. A vámtisztek egy 8 millió dollárról szóló bankszámlakivonatot találtak a fekete Mercedes Benzben, a német bulvárlapok pedig rögtön meg is írták az ügyet, miszerint a színész pénzmosásba keveredett. Azonban kiderült, hogy csak néhány üzletemberrel találkozott Zürichen, a dokumentumok pedig a pénzügyi helyzet bemutatása miatt voltak nála. A vádak alól tisztázódott, de mivel a listán van, valami mást nem sikerült elkerülnie. 2008 májusában coloradói otthonát 14,5 millió dolláros tartozása miatt elárverezték, ami alig 24 órával a kikiáltás után máris megtalálta új gazdáját.

Kim Basinger

Családtagjai ajánlották Kim Basingernek, hogy ruházzon be a Georgia államban található Braselton városának felvirágoztatásába. A terv annyiból állt, hogy turisztikai látványosságokat és filmstúdiót építenek, és ha már filmstúdió van, akkor legyen saját filmfesztiváljuk is. 1998-ban, egy Barbara Waltersnek adott interjúban a színésznő elmondta, hogy a beruházási tervből semmi jó nem sült ki. A 90-es évek volt Kim mélypontja, hiszen a Boxing Helena (Dobozba zárt szerelem) című film főszerepétől az utolsó pillanatban lépett vissza, így a filmstúdió beperelte a színésznőt, a bíróság pedig a készítőknek adott igazat, és Basingert 8,1 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezték. A színésznő ezután csődöt jelentett, majd emiatt fellebbezett a bíróságon, így csökkentették az összeget 3,8 millió dollárra.

Mike Tyson

A világ leghíresebb – nem feltétlenül a ringben végzett tevékenysége miatt – nehézsúlyú boxolója 20 éves pályafutása alatt körülbelül 400 millió dollárt verekedett össze, így aztán volt miből megvennie a 2 millió dolláros bengáli tigrist. 2002 októberében, egyik mérkőzése után pozitív volt a drogtesztje, és magánélete ezután került hullámvölgybe. Nőügyeire, botrányaira, éjszakai életére ráment a vagyona. A válságból próbál kilábalni, amihez hozzájárult az is, hogy kapott egy kisebb szerepet a Másnaposokban, illetve egy még kisebbet annak folytatásában is, így a második részben nem kiütötte az egyik főszereplőt, hanem az esküvőjén énekelt, mint nászajándék.

Toni Braxton

Az Unbreak My Heart hatszrros Grammy-díjas énekesnője a rossz üzletkötésekre, az orvosi tiszteletdíjakra és a krónikus egészségügyi problémáira fogja likviditási problémáit. Először 1998-ban jelentett csődöt, annak ellenére, hogy eladott 40 millió lemezt, viszont a jogdíjakból csak 2000 dollárt ütötte a markát. Miután sikerült kilábalnia belőle, 2010-ben ismét csődbe jutott, ugyanis Las Vegas-i fellépéseibe saját pénzét fektette, azonban ezt betegsége miatt félbe kellett szakítani, így a pénzének búcsút kellett intenie.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek