Starity

Egy rém rendes család: hol vagytok most?

2011. december 18. 14:02   |   Szerző: Gabor28

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Másfél évtized telt el azóta, hogy befejeződött az Egy rém rendes család című széria.

hirdetés
Egy rém rendes család: hol vagytok most?

Lassan 15 éve, hogy vége lett a 80-as, 90-es évek egyik legnépszerűbb vígjátéksorozatának, az Egy rém rendes családnak. A sorozatot azóta is ismétlik szinte minden országban, sikere azóta is töretlen. De lássuk, mi is történt velük az elmúlt évek alatt.

Ed O’Neill – Al Bundy

Al Bundy, a családfő, a mogorva és begyepesedett cipőárus. Milliók kedvencévé vált a 11 év alatt, a szegényebb réteg könnyen azonosult problémáival. Ed a sorozat befejeztével állás nélkül maradt, és sajnos a beskatulyázást nem kerülhette el. 1997-ben vették le a műsorról a Rém rendest, és egészen 1999-ig kellett várnia, míg rátalált egy szerep Angelina Jolie és Denzel Washington mellett A csontember (The Bonecollector) című filmben, amelyben egy nyomozót játszott. A produkcióval sikerült visszakerülnie Hollywood térképére, utána ugyanis lehetőséget kapott A 10. királyság (The 10th kingdom) című rövidsorozatban, majd 2003-ban a Dragnet című 1951-es sorozat remake-jében. A szériát két évad után levették a képernyőről. Több kisebb filmes szerep után úgy tűnik, visszatér a sikerhez, ugyanis szerepet kapott az idén a harmadik évadjába lépő sorozatban, a Modern családban (Modern Family), 2011-ben pedig megkapta csillagát a Hollywood Walk of Fame-en, melynek ünnepségén Katey Sagal is jelen volt. Ed O’Neill boldog házasságban él feleségével és két gyermekével.

Katey Sagal Peggy Bundy

Peggy Bundy a férjek rémálma, és a lusta háziasszonyok példaképe. Valamilyen csoda folytán mindig többet tudott költeni, mint amennyit férje hazahozott a munkából. Katey-nek szintén 1999-ig kellett várnia egy szerepre a sorozat befejezése után. 99-ben ugyanis nemcsak a Futurama című sorozat Leelájának lett szinkronhangja (egyébként a sorozat még mindig fut, és számos film is készült belőle), de két filmben is szerepet kapott, A mindentudó ház (Smart House) és a Szerelem mindenek felett (God's New Plan)-ben. 2002-ben megkapta az egyik főszerepet az éppen induló Pimaszok (8 Simple Rules) című sorozatban, mely három évig futott. 2004-ben hozzáment harmadik férjéhez, Kurt Sutterhez, valamint kiadta második albumát, Room címmel. 2007-ben világra jött közös gyermekük, Esmé, egy béranya segítségével. Katey is, Ed O’Neillhez hasonlóan, egy másik sorozatban tért vissza a képernyőre. A kemény motorosok (Sons of Anarchy) című széria matriarkáját, Gemma Teller Morrow-t játssza immár négy éve.

Christina Applegate Kelly Bundy

Kelly Bundy, a tinédzser fiúk álma. Gyönyörű, de buta, mint a föld. Talán Christina a sorozat sztárjai közül a legsikeresebb, hiszen a Rém rendes után rögtön megkapta a Jesse című vígjátéksorozat címszerepét, melyben egy egyedülálló anyaként kellett boldogulnia. A sorozat sikeres volt a kritikusok és a nézők szemében is, de így is csak két évadot élt meg. Ezután Christina inkább a mozi világa felé fordult, több filmes szerepe volt: Reszkess Amerika! (Just Visiting), Édes Kis Semmiség (The Sweetest Things), Flört a Fellegekben (View from the Top), A Híres Ron Burgundy Legendája (Anchorman), Túlélni a karácsonyt (Surviving Christmas) vagy éppen a Suzanne naplója (Suzanne’s Diary for Nicholas). Saját musicalje is volt a Broadway-en a Sweet Charity, amely 1 évig volt műsoron. 2005-ben, miután musicaljét törölték, egy sötétebb időszak következett életében: elvált férjétől, Johnathon Schaech színésztől, és a filmszerepek is elkerülték. Majd 2007-ben egy amnéziás nő szerepében tért vissza a Nem ér a nevem (Samantha Who?) című vígjátéksorozatban. 2008-ban mellrákot diagnosztizáltak nála, melynek következtében dupla maszektómiát hajtottak végre rajta. 2009-ben törölték sorozatát a képernyőről. Utána ismét nagy sikerű filmekben szerepelt úgy, mint a Hétmérföldes Szerelem (Going the Distance) és az Elhajlási Engedély (Hall Pass). 2011-ben megszületett első gyermeke, Sadie Grace, de nem hagyott sok időt magának, ugyanis szeptember óta Reagen Brinkelyként láthatjuk az Up All Night című vígjátéksorozatban.

David Faustino – Bud Bundy

Bud Bundy a Bundy család egyetlen okos tagja, csak sajnos a csajoknál nem igazán volt sikere. David Faustino volt az egyetlen, akinek nem igazán sikerült legyűrnie a skatulyát. Ugyan több tucat filmben szerepelt a sorozat óta, de ezek mind B kategóriás filmek voltak, és egyik sem volt igazán sikeres. Kötött egy háromfilmes szerződést a National Lampoon filmgyártó céggel. Leginkább 2007-ben lehetett hallani róla akkor is válása, valamint a drogbotránya miatt. Történt ugyanis, hogy egy éjszakai közúti ellenőrzés során ittas állapotban elkövetett rendzavarás és kábítószer (marihuána) birtoklása miatt letartóztatta, majd nyilvántartásba vette a floridai rendőrség. A jelentés szerint egy útkereszteződés közepén a volt feleségével vitába keveredett az autóban, melyből előbb az ablakon keresztül igyekezett kimászni, majd miután ez nem sikerült, az ajtón kiszállva gyalog próbált távozni az intézkedő rendőr elől. 2009-ben elindította websorozatát, a Star-Vinget. Bud skatulyáját meglovagolva – hamár leküzdeni nem tudta – tulajdonképpen arról szól, hogy küzd a sorozat óta a színészek világában. Az egyik részben Ed O’Neill, Katey Sagal és Christina Applegate is szerepelt.

Amanda Bearse – Marcy Rhoades/D’Arcy

Marcy a csöndes bankár, a mintafeleség, akiről később jócskán derültek ki furcsa dolgok. Amanda Bearse az Egy rém rendes család óta eltűnt a képernyőről. Már a sorozat ideje alatt is rendezett 30 részt, így nem csoda, hogy utána inkább a rendezés felé fordult. Olyan sorozatok köthetők nevéhez, mint például a Jesse (Christina Applegate főszereplésével), a Dharma & Greg, a Két srác, egy csaj és egy pizzéria, Sabrina, a tiniboszorkány vagy a Nikki. 2007 óta dolgozik a Logo nevű, elsősorban homoszexuálisokat célzó tévécsatornának, amelynek Rosie O’Donell-lel a The Big Gay Sketch Show című sorozatot rendezte. 2010-ben összeházasodott Carrie Schenkennel. Mindkettejüknek egy gyermeke van (Amanda örökbe fogadta lányát, Zoét).

David Garrison – Steve Rhoades

Steve Rhoades a betört papucs férj, aki végül kitört az asszonyi szorításból.
David Garrison elsősorban színpadi színész, ezért is hagyta ott a sorozatot 1990-ben a negyedik évad közben. El akarta kerülni a skatulyát, és vissza szeretett volna térni a színpadra. Szerződésbontás után azonban szerepelt egy rövid életű sorozatban a Working It Outban, valamint visszatért még négy rém rendes-epizódba. Tévében inkább csak epizódszerepekben jelent meg (Sabrina a tiniboszorkány, Nikki, Ed, Szeretünk Raymond). Valamint 2006-ban szerepelt a Pörgess fel, baby! (Whirlygirl) című filmben.

Ted McGinley – Jefferson D’Arcy
Jefferson D’Arcy, a metroszexuális férfiak első megjelenítője, Peggy Bundy férfi megfelelője. Ted McGinley az ötödik évadban csatlakozott a stábhoz. A 11. szezonra teljeskörű taggá vált. A sorozat után visszatérő szereplő lett az Esti meccsek (Sports Night) című sorozatban. Számos filmben szerepelt, mint A nagy csapat harmadik része (Major League: Back to the Minors), Fruska-gate (Dick), ő volt a főszereplője a Pánik a föld alatt (Daybreak) című katasztrófafilmnek, kapott egy kisebb szerepet a Pearl Harborben, majd egy újabb katasztrófafilm főszerepét játszotta el a Jégviharban (Frozen Impact). 2003-ban szerepet kapott a Hope & Faith című sorozatban, amely három évadot ért meg. Ő játszott a főszerepet a Hallmark szerelmes filmjében, a The Note-ban melyet folytatás is követett (A választás szabadsága). 2008-ban szerepelt a Dancing with Stars (nálunk Szombat esti láz) című celeb-realityműsorban, ahol másodikként esett ki falábai miatt. 2011-ben kijött karácsonyi filmje, a The Christmas with Capital C.

Buck – Brunó
A sorozat 10. évadáig szerepelt, amikor is szerepe szerint meghal. Igazából csak nyugdíjba vonult, mert már elmúlt 12 éves. A kutyus 1996. május 28-án halt meg, a sorozat utolsó részének leadása után három héttel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek