Starity

Lady Gaga volt a legjótékonyabb sztár 2011-ben

2011. december 30. 02:02   |   Szerző: raguza

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A dosomething.org nemrég közzétette a Celebs Gone Good nevű listát, melyen a legjótékonyabb hírességeket sorolták fel. Lady Gaga már a második éve első helyen áll a listán. Őt követi Justin Bieber, aki a tavalyi 10. helyről a másodikra ugrott.

hirdetés
Lady Gaga volt a legjótékonyabb sztár 2011-ben

Első helyen Lady Gaga foglal helyett, aki idén az iskolai bántalmazások ellen lépett fel határozottabban (emellett az AIDS-kutatások, a melegek jogai és a szegénység foglalkoztatta kiemelten), olyannyira, hogy erőfeszítéseivel a Fehár házig jutott, valamint megalapította a Born This Way nevű alapítványt.

Második lett Justin Bieber, aki a Bieber a Pencils of Promise nevű alapítványnak segít, amit menedzserének testvére alapított, és az elmúlt években 41 iskolát épített Laoszban, Nicaraguában és Guatemalában. Emellett idén piacra dobta saját parfüm kollekcióját, aminek bevételének egy része mellett az Under the Misteltoe című karácsonyi albuma után járó haszon egy részét is ennek az alapítványnak adta, de komolyabb összeget juttatott több gyermekétkeztetési alapnak és egy nevadai általános iskolának is.

Harmadik helyen  George Clooney áll. Szudánban az emberi jogok miatt szólalt fel, egyebek mellett pedig megjelentetett saját cikket is a Washington Postban, amiben keményen bírálta az ország rezsimét.

Will Smith and Jada Pinkett Smith a negyedik. Egy philadelphiai középiskolában tavaly tavasszal kirabolták az iskola számítógép állományát és a házaspár 24 órán belül több mint két tucat Apple számítógépet adományozott nekik.

Őket követi Leonardo DiCaprio, aki számos környezetvédelmi programban részt vesz, ezen belül az állatok jogainak szerepe foglalkoztaja leginkább, illetve globális nagykövete az IFAW Animal Action oktatási programnak. Az elmúlt évben Leo segített, hogy a szervezet saját globális petíciót indítson az elefántcsont-kereskedelem ellen, és hogy segítsen megmenteni az elefántokat.

A listán helyett kapott még Matt Damon, Ellen DeGeneresBrad Pitt és Angelina Jolie: Ők 340 ezer dollár segélyt osztottak ki humanitárius kezdeményezésre a Just Relief támogatásával Szomáliában. A tízes listát Dwight Howard és Demi Lovato zárja.

Aria Finger, a DoSomething.org igazgatója szerint az idei listán feltűnően sok fiatal híresség és celebpár található, amit üdvözítőnek tart, hiszen „adakozni (is) párosan jobb”.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek