Starity

2011-ben taroltak a török sorozatok

2011. december 31. 12:12   |   Szerző: Petra12

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemcsak Törökországban, hanem nálunk is nagy sikere volt a török sorozatoknak. Seherezádé, Ezel és A szív útjai című török szériák idén minket is elvarázsoltak. Az Ezeregy éjszaka történetei most kitárulnak: vajon miért volt ilyen nagy sikerük?

hirdetés
2011-ben taroltak a török sorozatok

A török sorozatok villámcsapásként robbantak be a magyar televíziónézők életébe: szinte egy szempillantás alatt varázsolták a hétköznapi embereket fanatikusokká, akik ökölbe szorított kézzel, izgulva várják a szériák folytatásait. De vajon mi a sikerük oka, amelynek hála több millió nézőt ültetnek le a képernyők elé? Vegyük lajstrom alá ezeket a sikersorozatokat!

http://www.kareszblogja.abbcenter.com/user/42129/kareszblogja/kepek/Seherezade4.jpg

Seherezádé

A történetek főszereplője egy gyönyörű özvegyasszony, Sehrazat. A mérnöknő ötéves kisfiánál leukémiát diagnosztizáltak, így fogytán a remény... Ám Sehrazat mindent bevet annak ellenére, hogy nincs pénze az életmentő műtétre. Kisfia nagyapjától, a gazdag Burhantól kér segítséget, ám hiába. A mérnöknő végül főnökétől, Onourtól kap egy tisztességtelen ajánlatot: pénzt ad neki, cserébe vele tölt egy éjszakát. Sehrazat fia végül megmenekül, de a főnökével tovább kell titkolózniuk...

Seherezádé története azért melengette meg a nézők szíveit, mert a főszereplő egy kedves, gyermekét féltő asszony, aki mindent megtenne egyetlen fiáért.

http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/2/9/_/ezel__bosszu_mindhalalig_37_1209374_3401.jpg

Ezel – Bosszú mindhalálig

A főszereplő Omer, a szívtipró férfi, aki bosszút akar állni azokon, akik miatt 10 évre börtönbe került. Omer ártatlanul, hamis vádakkal ült, elveszítette szerelmét és szabadságát. A börtönből való szabadulása után új névvel és személyiséggel él tovább, mindenkit megtévesztve. Ebben a történetben van minden: bosszúvágy, szerelmi szálak, hazugság, barátság, maffiák, ármányok...

A sorozat azért lehet népszerű, mert vannak, akik szeretik a maffiákról, sötét ügyekről szóló történeteket, vagy egyszerűen a főszereplő kinézete csalta képernyő elé a nézőket. Meg kell hagyni, a nézőknek szükségük van egy hősre, aki a végén a sok megpróbáltatás ellenére elnyeri jutalmát.

http://www.onc.hu/wp-content/uploads/A-sz%C3%ADv-%C3%BAtjai.jpg

A szív útjai

Hüseyin Kenan Gün egy sikeres hegedűművész, akiért rajonganak a nők, ezért egyszerre több lányt is szeret. Unokatestvére, Cemil Pasazade feleségét is, akivel régen több volt köztük a barátságnál. Később pedig megszereti a kedves Lamiát, aki azonban nagyon szegény. Hírneve megtartásához egy gazdag nőt vesz feleségül, miközben még mindig gyermeke anyját, Lamiát szereti. A végén kialakul a Kenan–Lamia–Cemil szerelmi háromszög...

Két ok is lehetséges, hogy ennek a sorozatnak ilyen nagy sikere van: az első, hogy a főszereplő minden női szívet megremegtet, a második pedig Lamia tanácstalan útja a szívek felé.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek