Starity

38 éve adta első koncertjét az AC/DC

2012. január 01. 21:09   |   Szerző: Zsozsi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

1973 december 31-én lépett fel egy testvérpár egy színpadra. Akkor még nem gondolták volna, hogy hatalmas világsztárok lesznek.

hirdetés
38 éve adta első koncertjét az AC/DC

1973-ban lépett először színpadra az AC/DC. Akkor még nem is sejtették, hogy ez mekkora hírnevet ad majd nekik. A legsikeresebb albumuk a Back in Black, melyből világszerte 42 millió példányt adtak el.

Malcolm Young alapította a bandát, melybe öccsét, Angust is bevonta. Először a Beatles és ahhoz hasonló zenekarok számait dolgozták fel. A banda nevét Margaret Young, a két testvér húga adta. Az elképzelés onnan jött, hogy a név kifejezi az erős rockot, amit a banda nyomott. A nevet egyébként Margaret egy varrógép hátulján látta.

1974-ben csatlakozott hozzájuk Bon Scott, akit később kineveztek énekesnek. Meghódították Ausztráliát, majd Európát is célba vették. Rengeteg rajongójuk lett szerte a világon. Ekkor azonban tragédia történt, ugyanis 1980. február 19-én Bonnt holtan találták egy kocsi hátsó ülésén. Alkoholmérezésben elhunyt a 33 éves énekes.

Ezután az volt a nagy kérdés, folytatják vagy abbahagyják a zenélést a fiúk. Hosszas keresgélés után rátaláltak Brian Johnsonra, aki bő két hónap után átvette Bon szerepét az együttesben. Ekkor készítették a Back in Black lemezüket, amit Scott emlékére ajánlottak. Ez volt az eddigi legjobban eladott rocklemez a világon.

Az igazi siker azonban a 90-es évek után jött, amikor rengeteg dal született, és igazán belejöttek a zenélésbe. Akkor belopták magukat az emberek szívébe, azóta pedig Malcolm Young ritmusgitáros, Angus Young szólógitáros, Cliff Williams basszusgitáros, Phill Rudd dobos és Brian Johnson énekes kápráztatja el a hatalmas rajongótábort.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek