Starity

Boldog születésnapot, Richard Roxburgh

2012. január 01. 09:09   |   Szerző: Bogi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Richard Roxburgh 50 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Ausztráliában John és Mary Roxburgh gyermekeként.

hirdetés
Boldog születésnapot, Richard Roxburgh

Richard Roxburgh 1962. január elsején született Ausztráliában. Mielőtt színésznek állt volna, Canberrában tanult közgazdaságtant. 1987-ben debütált mint színész a The Riddle of the Stinson című mozifilmben. Karrierje során több mint 40 filmben szerepelt, melyek közül több mint tíz látható volt hazánkban is.

2000-ben megkapta Hugh Stamp szerepét a Mission: Impossible II-ben. 2002-ben a A sátán kutyája című alkotásban szerepelt, egy évre rá pedig A szövetség című filmben láthattuk.

A Van Helsing című nagy sikerű alkotásban ő alakította Drakula grófot, ami mondhatni, élete egyik legmeghatározóbb szerepe volt, hiszen a forgatások alatt ismerte meg feleségét, az olasz származású Silvia Collocát. 2004. szeptember 22-én Olaszországban keltek egybe.

2005-ben a Lopakodó című filmben vállalt szerepet, ahol olyan színészekkel dolgozott együtt, mint Jessica Biel vagy Josh Lucas. Még ebben az évben megkapta Robert Marcus szerepét a Frágiles című horrorfilmben.

2007 február 10-én megszületett első gyermeke, Raphael Roxburgh. A családi feladatok mellett kipróbálhatta magát rendezőként is, hiszen 2009-ben debütált a Romulus, My Father című filmjével, de még ebben az évben játszott a False Witness című akciófilmben is.

2010. október 1-jén megszületett második fisfia, Miro Roxburgh. Az ausztrál színész karrierje során több dijat is nyert, és jelenleg a Rake című sorozatban szerepel.

Ezúton is szeretnénk nagyon boldog születésnapot kívánni neki!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek