Starity

A legrosszabb magyar dalok 2011-ben

2012. január 02. 16:04   |   Szerző: AmyVie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttük azokat a magyar dalokat, amelyek annak ellenére, hogy rossz és negatív vélemény kering róluk, mégis a magyar slágerek dobogóját uralják.

hirdetés
A legrosszabb magyar dalok 2011-ben

Idén több olyan dal és klip került ki, amelyek annak ellenére, hogy a kritikusok szörnyű szavakkal illették meg őket, a fiatalok körében igen elterjedtek lettek. Olyan dalokat vettünk alapul, amelyet a többség ismer az internetről vagy a televízióból. Mindössze öt dalt elemeztünk ki, persze ennél jóval több dal is felkerülhetett volna a listára. Azért említésre méltó: Fluor – Nekem kukim van című száma is, amely ugyan nem került bele a listába, ettől függetlenül még beletartozik. Vegyük szépen sorra őket:

1. Kelemen Kabátban – Nyári dallam

A Kelemen Kabát együttest Szerecsenkirály és egykori gimnazista társa, M-PAPA alapították meg 2003-ban. 2011 júliusában jelent meg Szerecsenkirály egyik kirívó dala, a Nyári dallam, amely hurrikánként tört be a magyar zeneiparban. Annak ellenére, hogy a döntő többség negatív kritikákkal illette meg ezt a nyári slágert, a YouTube világmegosztón több mint kétmillióan nézték meg, és ez egyre csak nő napról napra. A klipet több alkalommal sugározták a Viván, sőt még a magyar MTV-n is vetítésre került. A klip és a szám egyaránt előtérbe helyezi a nyarat, a Balatont és az emberi élvezeteket. A klipben több fürdőruhás nő jelenik meg, illetve Szerecsenkirály is, aki Ali G imidzsével lép színpadra.

2. Kelemen Kabátban – Téli dallam

Kelemenék, sikereiken felbuzdulva, újabb dallal léptek a közönség elé, a Téli dallammal, amely 2011 decemberében debütált a YouTube videómegosztón. A hivatalos videoklip tizenegy napja van fent, és már most ötszáznegyvenezer ember kattintott rá. A Téli dallam klipjében legelőször bikinis nők táncolnak, karácsonyi hangulatot keltve, majd későbbiekben Kelemenék rapstílusba öltözve, a karácsonyi hangulatot félrelökve, laza stílussá avanzsálódnak. A Téli dallam felidézi a Balaton partját, a hóesést, a fagyöngyöt és a tél csodáit.

3. Szerecsenkirály feat. Nini – Bisztro dal

Szerecsenkirály félredobva a Kelemen Kabátot, Ninivel készített egy önálló duetett, amely 2011 szeptemberében került a képernyőkre. Szerecsenkirály és Nini limuzinban forgatott klipje hatalmas sikert aratott a Viva TV-n, ahol naponta több alkalommal is levetítették. A számban Szerecsenkirállyal szakított a barátnője, s taxiba ülve el szeretett volna jutni egy olyan buliba, ahol jó nők vannak. Szerecsenkirály megérinti a varázskristályt, és a normális taxiból hirtelen csajokban gazdag limuzin válik. Niniből és Szerecsenkirályból menő, pénzes ember lesz, akik napszemüvegben rappelnek. A duettben többszöri utalás van a szexre, ahogyan Kelemen Kabát számaiban is előfordul, illetve az alkoholra. A Bisztro dal másik megnevezése a refrénben elhangzó Hová mész kislány? – nemodabuda, amelyet Szerecsenkirály adott a dalnak.

4. VV Zsófi – Rágógumi

Az egykori villalakó kiesése után zenei karrierjét kezdte el kiépíteni. Legelső számával próbált betöri a magyar zeneiparba, azonban a dalának nem lett akkora sikere, mint azt ő várta volna. Zsófi dalában a rágógumiról énekel, a színéről, ízéről, méretéről. A klipben Zsófi kirívó ruhát viselve próbálja eladni a rágógumi különböző árnyalatait, nem sok sikerrel. A YouTube-on összesen alig négyszázezren nézték meg, s mindössze négy százaléknak tetszett a szám és a klip.

5. Fluor – Halenda

Fluor legújabb slágerének a klipje saját rendezésben történt, ettől függetlenül a fiatalság többségének igazán elnyerte a tetszését, ahogyan idétlenül bohóckodik a háttérben az óriás pingvin. Fluor értelmesebb számai közé tartozik ez a szerzemény, amelynek lényegét még maga Fluor sem tudja. A számnak értelme sincsen, és a klipjében három percen keresztül idétlenkedik az énekes az ujjaival, illetve különböző arckifejezéseivel egyaránt.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek