Starity

Kutya vagy macska?

2012. január 25. 09:09   |   Szerző: Fanni00

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy háziállat befogadása a családba nagyon fontos pillanat. Vannak akik egy hörcsög, esetleg egy madár mellett találják meg a boldogságot, de a legtöbb ember a kutya vagy a macska mellett dönt. Utóbbi esetben is sok fontos szempontot kell figyelembe venni a két állat választása között.

hirdetés
Kutya vagy macska?

A kutya hűséges, az ember legjobb barátja, míg a macska csavargó, oda szegődik ahová érdekében áll. A kutya szeret, a macska elvárja, hogy szeressék. A macska szabad szellem, akinek el kell nyerni a barátságát, ellentétben az alázatos természetű kutyával. Ezért is fontos, hogy melyik állat mellett döntünk. Bár vannak esetek, mikor az ember két legkedvesebb állata megfér egymás mellett, ilyenkor a gazdik pártatlanok maradnak a folytonos civakodásban a kutyabarátok és macskabarátok között.

Egyes kutatók szerint az, hogy macskát vagy kutyát választunk szoros összefüggésben áll a személyiségünkkel. A háziállatainkat a legtöbben családtagként kezeljük. Becézgetjük őket, beszélünk hozzájuk, elsírjuk nekik bánatunkat. Tény, hogy egy kis állat boldogabbá tesz, a vele töltött idő felér egy szeretetterápiával. A macskabarátok és a kutyabarátok személyisége mégis jelentősen eltér egymástól, állítja egy újabb tanulmány.

Ha esetleg most jutottál arra az elhatározásra, hogy egy kisállatot szeretnél,é s ennek a szerepét vagy egy kutya vagy egy macska töltené be, jó ha tudsz egy két fontos dolgot a két eltérő ám mégis szeretnivaló állatfajról.

Mi a helyzet a kutyákkal?

Tény, hogy a kutyán nem véletlenül ragadt rajta az ember legjobb barátja címke. Ő szívesen elkísér sétálni, jó társaság kirándulásokon, aktív játszótárs. Idomítani és tanítani is sokkal könnyebb őket, mint az önfejű cicákat. A kutyák sokkal jobban megértik az emberek beszédét, és mindig rugalmasabban állnak a dolgokhoz, mint egy macska. Persze negatív tulajdonságai is vannak, melyek közül a legfontosabb talán, hogy sokszor összekeverik a játékot az erőszakkal. Azonban a kutyák híresek segítőkészségükről is. Még csak olvasni sem kell ahhoz, hogy a kutyapártiság aurája megfertőzzön, elég, ha bekapcsoljuk a tévét, és máris életmentő bernáthegyiket, kábítószert kereső tacskókat és vakvezető Golden Retrievereket látunk.


Fotó: Instagram @dogsofinstagram

És a macskákkal?

A macskák – akik viselkedése általában szöges ellentétben áll a kutyákéval – független, szabadelvű állatok, akikkel gyakran megesik, hogy huzamosabb időre is távol vannak gazdájuktól, pusztán a nyugalom kedvéért. A macskák nem hozzák be az újságot, és nem őrzik a házat. Sokkal inkább dívák, akik elvárják, hogy kényeztessék őket. Sokszor mondják, hogy a macska a házhoz, és nem az emberhez ragaszkodik, azonban a cicák is tudnak kötődni egy jó gazdihoz.


Fotó: Instagram @teaformeandyou

Kutya és macska életstílus

Nagyon fontos ez a szempont, ha épp döntés előtt állsz. Ha mozgékony típus vagy a kutya ajánlott számodra. Elkísér túrázni, futni, de szívesen kimegy veled a természetbe egy kis feltöltődés erejéig is. Azonban, ha nincs lehetőséged a szabadban tölteni az időt, vagy nem is szeretnéd, akkor a cicákat neked találták ki. Ő szívesen ül majd melletted a kanapén, és bizonyított, hogy a simogatása által ellazulsz, felszabadulsz, mindemellett egy cica az egész életét le tudja élni lakáson belül.

Mindegy, hogy kutyánk vagy macskánk van, tudni kell, hogy mindkét állat nagyon sok szeretetet és odafigyelést igényel. És bár személyiségük tűz és víz, roppant szeretetreméltóak, és tökéletes társra lelhetünk bennük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek