Starity

Az utolsó léghajlító

2010. július 06. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Hatodik érzék rendezője, M. Night Sayamalan három, egymástól meglehetősen különálló dologból készített különleges koktélt. Az összetevők: buddhizmus, kung-fu, számítógépes trükkök, és mindezt felöntötte egy jó adag akcióval...

hirdetés
Az utolsó léghajlító

A sorozatról: Az utolsó léghajlító alapjául a Nickelodeon csatorna 2005-ös rajzfilmsorozata, az Avatar: The Last Airbender szolgált. A televíziós prodikció rendkívül népszerűnek bizonyult a tizenévesek körében, de huszonéves korosztály egyrészét is "megbabonázta". Végülis mindössze három évadot élt meg, és hatvanegy epizódot készítettek belőle. Az alkotás a kritikusok tetszését is elnyerte, ugyanis a három esztendő folyamán hét különböző díjjal jutalmazták a készítőket.

A történet: Egykoron a négy legfontosabb elemet - a vizet, a tüzet, a földet és a levegőt - négy nagyobb törzs tagjai uralták (ők voltak a hajlítók). Az egyensúly megtartása érdekében pedig létezett egy úgynevezett Avatar (Vezető), aki képes volt mindegyiket az uralma alatt tartani. A Tűz országának uralkodója azonban egyeduralkodóvá akart válni, ezért megtámadta a másik három elem képviselőit, és kitört a háború a hajlítók között. Az Avatar (aki történetesen a világ utolsó léghajlítója) dolga lett volna, megfékezni a támadókat, ám amikor a legnagyob szükség volt rá, Ő eltűnt. Később, 100 év múlva sem csendesedett le a háború, azonban nyílvánvalóvá vált, hogy a Tűz népe meghódította a világot. Azonban egy Katara nevű lány (Nicola Peltz) bátyjával, Sokkával (Jackson Rathbone) rátalál a jégtömbben fagyoskodó fiúra, Aangra (Noah Ringer), aki mint később kiderül, véget vethet a harcnak. Mielőtt szembe szállna a Tűz Urával, meg kell tanulni uralkodnia, a négy elem felett.

A film ötlete és várható vetítése: Az utolsó léghajlító rendezője, és egyben forgatókönyv írója, az indiai M. Night Shyamalan kezdetben nem ismerte a rajzfilmet, azonban a kislánya, Saleka nagy rajongója volt a tv-sorozatnak. Egy alkalommal leültette az apját a kanapére, és bemutatta neki a produkciót. "Saleka azt mondta nekem, hogy ebből elképesztő mozifilmet lehetne csinálni, és igaza volt... Az, hogy egy szuperhősös akfiófilm a buddhista filozófiára épüljön, az egészen egyedi a műfajban, és mindent meg is tettünk azért, hogy a spirituális vonalat kihangsúlyozzuk. Ha nagyon egyszerűen akarok fogalmazni, akkor Az utolsó léghajlító a buddhizmus, a kung-fu és számítógépes trükkök ötvözete" - meséli a rendező. Ez persze csak az első fejezet lesz, ugyanis az Avatar három fő "könyvre" van lebontva. A következő rész várhatóan két év múlva fog bemutatkozni, a mostani időponthoz hasonlóan, szintén júliusban.

Szóval aki szeret moziban filmet nézni, annak ajánlom a július 29-től vetített Az utolsó léghajlító című filmet. Biztosan érdekes lesz!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek