Starity

Légy optimista!

2012. január 17. 23:11   |   Szerző: Vampiregirl1

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az optimizmus a pesszimizmus ellentéte, olyan életszemlélet, amiből nézve a világ jó, vagy pozitív hely. Az optimisták általában azt tartják, hogy az emberek jók. Az életről kedvező képük van, és abban hisznek, hogy idővel és végül a dolgok rendeződnek.

hirdetés
Légy optimista!

A mai világban egyre több a borullátó, vagyis a pesszimista ember. Ezen nem is lehet csodálkozni, mivel sokan szűkösebb időket élnek. De a pesszimizmust okozhatja egy trauma is, vagy akár egy szakítás. Az optimizmus szoros kapcsolatban van az önbecsüléssel, saját pszichológiai jólétünkkel és egészségünkkel, így ezekre figyelnünk kell, ami viszont nehéznek tűnhet, de itt van pár tipp, hogy légy mindig optimista.

Csak pozitívan!

Ne enged, hogy eluralkodjon rajtad a negatív életszemlélet! Sétálj egyet, és gyönyörködj a természetben, meglátod, máris jobb kedved lesz. Annyi szép és jó dolog van a világon, ami erőt adhat a folytatáshoz.

Könnyíts a lelkeden!

Kérj segítséget a barátaidtól! Ülj le velük, és beszéljétek meg a gondjaitokat. Ha van melletted egy-két barát, máris jobb lesz a kedved, és elfelejtesz minden bajt.

Senki sem tökéletes

Ne hidd, hogy te vagy egyedül olyan, akit csalódások és kudarcok érnek, mindenki kerülhet mélypontra. Ne hibáztasd magad, reménykedj abban, hogyha másnak sikerült kimásznia a gödörből, és elérnie a célját, neked is fog!

Apró örömök

Örülj az apró sikereknek is! Ne a hibát keresd mindenben, hanem azokat a részleteket, amelyek optimizmusra adhatnak okot! Lehet ez egy elismerő bólintás a tanár vagy esetleg a főnok részéről, vagy egy dicsérő szó is a szerelmedtől vagy barátaidtól.

Önkontroll

Szabályozd a gondolataid! Hessegesd el az önsajnálatot, tartsd szem előtt hőn áhított vágyad, tedd meg az első lépést, és addig dolgozz, amíg el nem éred a célod. Ha tisztában vagy a saját képességeiddel, csodákra leszel képes!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek