Starity

A vámpírok után a zombik tarolnak

2012. január 11. 15:03   |   Szerző: mikieger

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rothadó hússzag, hörgés, agyzabálás – ezek minden zombi fő tulajdonságai. Tudnak vajon vonzóak is lenni?

hirdetés
A vámpírok után a zombik tarolnak

Idén lecseng az Alkonyat-láz, mozikba kerül az utolsó rész második fele is. A Summit Entertainment bőszen keresi az utódot, amivel tinilányok ezreit tudja megfogni, és kisajtolni belőlük pár ezer zöldhasút.

Idén a stúdió választása egy érdekes tartalmú könyvre esett: megvették Isaac Marion: Warm Bodies (Meleg testek) című könyvének filmesítési jogait. A könyvet 2010-ben adták ki az USA-ban, Stephenie Meyer ajánlásával, hamar bestseller is lett.

Az apokaliptikus világ főhőse egy „R” nevű zombi, akinek nincsenek erkölcsei és emlékei, leginkább az éhség hajtja. Kedvenc csemegéje az emberi agyvelő, nyelvi szótára kimerül az artikulátlan hörgésekben. Egy nap furcsa dolog történik vele, egyik áldozata agyvelejének elfogyasztása után emlékek, érzések járják át testét. Az áldozat emlékei és érzései költöznek R fejébe, aki komoly érzélmeket kezd táplálni az áldozatának barátnője (Julie) iránt. Mikor úgy dönt, hogy megvédi a lányt, olyan útra lép rá, ami nemcsak rá, hanem az egész zombi „társadalomra” hatással lesz.

A filmet a Summit kiadó 2012. augusztus 10-én mutatja be Amerikában, főbb szerepekben pedig olyan nevek foglalnak helyet, mint Nicholas Hoult (Jack, az óriásölő, X-Men: Az elsők), aki az R nevű zombit, Teresa Palmer (A varázslótanonc, A negyedik) aki Julie-t, John Malkovich (Transformers 3) a zombivadászt, Dave Franco (Frászkarika/ Dokik) pedig Perry Kelvint alakítja.

Nyáron kiderül, vajon a zombiláz kezdetét veszi-e, letaszítva ezzel a trónról a vámpírokat és vérfarkasokat. A filmet a sajtó már most zombi Alkonyatként jellemzi, így várható, hogy tinilányok ezrei fogják birtokba venni a mozikat a film bemutatójakor.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek