Starity

Delilah: „Nem vagyok dubstep előadó!”

2012. január 12. 22:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Delilah neve sokaknak nem hangozhat ismerősen – ám tegyük hozzá, hogy még –, hiszen a hölgy eddig sem ült a babérjain, ám 2012 nagy valószínűséggel az ő éve lesz.

hirdetés
Delilah: „Nem vagyok dubstep előadó!”

Paloma Stoecke neve nem sok embernek hangzik ismerősen, ám a Delilah már annál több – mostanában leginkább csak angol – zenekedvelőnek juttat eszébe egy remek brit énekesnőt.

Tavaly tavasszal jelent meg a Chase & Statusszal közös Time, amely hatalmas sikert aratott, majd Delilah kiadott két EP-t Go és Love You So címmel. Első albumát 2012-re ígérte, az eddigi információk szerint From The Roots Up címmel kerül a boltok polcaira március 26-án. Az énekesnőt a Digital Spy faggatta idei terveiről.

– Összejöttek a dolgaid 2012-re, nem nagy rajtad a nyomás?
– Egy kicsit igen! Próbálok nem erre figyelni, csak felmegyek a színpadra, és csinálom a dolgokat, amit aztán majd kritikával illetnek. Nem hiszem, hogy más nagyobb nyomást tudna terhelni rám, mint amelyet én magamnak csinálok. Mégis, az utóbbi időben van néhány dolog, amit nem tudok úgy csinálni, ahogy szeretném.

– A zeneiparba egy dubstep dallal törtél be, mint vendégelőadó, bár az a zene, amit te csinálsz, teljesen más. Tudatos döntés volt?
– Valahogy úgy. Próbáltunk távol maradni a drum & bass és a dubstep világától, habár a zene, amit a meghívások előtt csináltam, nem olyan volt. Megváltoztathattuk volna ezt a vonalat, persze, de inkább annál maradtam, ami igazán én vagyok. A dubstep énekesnő nem az a fajta művész, aki lenni szeretnék.

– Első kiselemezed, a Go sikere nagy meglepetés volt. Azért számítottál rá?
– Csak meglepődtem, mint mindenki más! Érdeklődve figyeltem, hogy milyen reakciót vált ki az emberekből, és szerencsére tetszett nekik. Szóval elégedett vagyok, hogy megcsináltam. Nemrég jelent meg a Love You So is, az is szép eredményeket ér el, szóval 2012-vel a mérce is egyre magasabbra emelkedik.

– Az album hangzása általánosságban milyen lesz?
– Szerintem mondhatom, hogy kicsit olyan mint a Go és a Love You So. Igazából próbáltam egy egységes hangzásvilágot kialakítani, hogy ne legyen összevisszaság. Remélem a közönségnek tetszeni fog, és érdekesnek találják. A lemezt egyébként két sráccal, Balistiqkal és Syiencel csináltuk, mindketten kiváló feltörekvő pruducerek. A fiatalságra, a frissességre és az egyszerűségre építettem – csak semmi bonyolítás!

Delilah legutóbbi klipes kislemeze, a Love You So alább tekinthető meg, a márciusi nagylemezéhez pedig a rendelés mellett letölthető verzióban is hozzá lehet majd jutni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek