Starity

Egy bögölyfajtát neveztek el Beyoncéról

2012. január 14. 15:03   |   Szerző: Adrianna

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy nagyon ritka fajú rovart neveztek el a tehetséges énekesnőről. Az ötlet ausztrál kutatók fejéből pattant ki, akik meg vannak elégedve a névválasztással.

hirdetés
Egy bögölyfajtát neveztek el Beyoncéról

Bár igen furcsa ez a helyzet, de igaz. A gyönyörű énekesnőt érheti az a megtiszteltetés (is), hogy egy rovart neveztek el róla. Ez a fajta bögöly igencsak ritka, és a kutatók, akik megtalálták, Beyoncét tartották a legalkalmasabb inspirációnak a névválasztáshoz. A rovart a gyönyörű énekesnő születési évében, 1981-ben fedezték fel. A kutatók úgy döntöttek, hogy újranevezik, így mostantól a Scaptia (Plinthina) Beyonceae nevet viseli.

Az újdonsült anyuka még nem reagált a hírre, de a kutatók vezetője, Bryan Lessard kommentálta: állítása szerint a bögölyféle potroha Beyoncé sűrű és hosszú hajára emlékeztette, mert pontosan ugyanaz az árnyalata a rovar szőrének. Szerinte ezzel is bebizonyítja a taxonómia jó oldalát, a névadást.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek