Starity

Egzotikus háziállatok

2012. január 31. 09:09   |   Szerző: Zsozsi13

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mostanság egyre extrémebb állatokat tartanak az emberek. Természetesen a régi szokásokat is meghagyják, mint például a kutya vagy a macska, azonban már a madárpókok és kígyók ideje is leáldozott!

hirdetés
Egzotikus háziállatok

Az emberek nagy részének van valamilyen háziállata – kutya, macska vagy akár kicsit egzotikusabbak is. Miért jött ilyen hirtelen divatba az extrém állatok tartása? Íme, néhány elképesztő lény, melyek sok ember szerint nem lakásba valók lennének:

Botsáska

Itt az első állat, amellyel főleg a nők tartják a tisztes távolságot. Nagyon nehéz elhinni, de néhány ember ilyen rovart tart a házában. Gondozza, eteti, akár egy egyszerű állatot szokás. Előnye természetesen nem a ház őrése, hanem nem csap zajt, és alig eszik. Főleg éjszaka aktívak, és növényekkel vagy kisebb rovarokkal táplálkoznak. Kisebb terráriumban kell tartani, melynek alap hőmérséklete körülbelül 20 fok. Ha petéket rak, a fiatal egyedeket egy külön terráriumba kell helyezni, majd amikor elérte a megfelelő kort, visszatenni a nagyobb mellé. Jó tanács: figyeld meg a terráriumot, mielőtt beleteszed az állatkádat!

Törpemalac

A malacokat általában azért tartják az emberek, hogy később levágják. Ám ezt a fajtát inkább szórakozásképpen viszik otthonaikba. A törpemalac a nevéből is adódóan kis termetű. Mindenképpen kell neki kisebb helyet hagyni a szabadban, ahol kedvére lófrálhat. Pár ember pórázon is szokta őket vezetni. Akármilyen hihetetlen, szobatisztaságra nevelhető, mivel igen okos állat. Nyáron fürdetni is lehet. Kedvencei a gabonafélék és zöldségek. Nagyjából 12-15 évig is élhetnek. Jó tanács:mindenképpen biztosíts neki egy elkerített helyet!

Afrikai óriáscsiga

Talán ez az az állat, ami sok embernél kiveri a biztosítékot. Nagyon furcsa, hogy van, aki ilyet tart a lakásában, de akinek nincs udvara, és nem tud macskát vagy kutyát nevelni, annak ideális háziállat lehet. Egy nagy terráriumban kell tartani (komposzttal az alján), hogy beáshassák magukat. Szereti a zöldségeket, és igen jó társaság is lehet. Bár praktikus, ha egyszerre kettő csiga van együtt, akár hét évig is eléldegélhetnek az otthonodban. Jó tanács:ha ilyet szeretnél, finoman közöld anyukáddal!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek