Starity

Kate Winslet César-díjat kap

2012. január 30. 21:09   |   Szerző: dave095

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A gyönyörű színésznő abban a megtiszteltetésben részesült, hogy immáron ő is tiszteletbeli tulajdonosa lesz az Oscar francia megfelelőjének, a César-díjnak.

hirdetés
Kate Winslet César-díjat kap

A francia Academy of Cinematic Arts and Techniques január 17-én tette hivatalossá, hogy idén a tiszteletbeli César-díjat Kate Winslet veheti át eddigi munkásságáért, amelyet Roman Polanski, Az öldöklés istenének rendezője fog átadni február 24-én, Párizsban – jelentette Alain Terzian, a filmakadémia elnöke.

A díjat tavaly a Kill Bill rendezője, Quentin Tarantino érdemelte ki, de korábbi díjazottak között ott van még Meryl Streep, Spike Lee, Jean-Luc Godard és Ingrid Bergman is.

A 36 éves brit színésznő 2009-ben A felolvasóban és A szabadság útjaiban nyújtott alakításáért zsebelt be két Arany Glóbuszt, majd a hőn áhított Oscart is magáénak tudhatta. 2012-ben harmadjára is elnyerte az Oscar előfutáraként is számon tartott Golden Globe-ot. A színésznő számos egyéb rangos díjjal büszkélkedhet. Gratulálunk neki!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek