Starity

Botrányt okozott Selena Gomez Cosmopolitan-címlapja

2012. február 01. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai Cosmopolitan márciusi címlapjára a ma már nem csak a tinik körében népszerű 19 éves Selena Gomezt választotta, a borító azonban akkora közfelháborodást keltett, amekkorára talán ők maguk sem számítottak.

hirdetés
Botrányt okozott Selena Gomez Cosmopolitan-címlapja

Amerikában a fiatalkorúság határa 21 év, ha pedig gyerekek szexuális kontextusba helyezéséről van szó, az amerikaiak toleranciaküszöbe meglehetősen alacsony. Nem kell azonban prűdnek lenni ahhoz, hogy egy zömmel kislányokból álló rajongótáborral rendelkező tinisztárnak és a Cosmopolitan nagy dózisban adagolt szextanácsainak fúzióját a címlapon minimum furcsának találjuk.

A Cosmo zsinórban másodjára kelt közfelháborodást azzal, hogy hamvas arcú, ártatlan tinisztárokat tesz a borítóra, a szokásos, nem éppen tiniknek szóló cikkjeiknek szalagcímeivel körítve. A februári szám elején a bájos Dakota Fanning arca köszön ránk a vagina önvizsgálatról, az elmondhatalanul pajzán szextrükkökről és a pasik életük legjobb szexének előidézéséről szóló cikkek beharangozói mellett.

A márciusi címlapon a szintén tinédzserkorú Selena Gomez osztozik a garantált orgazmusról és az olvasók által felfedezett 50 legjobb szextippről szóló cikkekkel.

Ezek a címlapok verték ki a biztosítékot Nicole Weider modell-színésznőnél, aki szerint a magazin szókimondó és vulgáris címei inkább egy pornófilmhez illenének, nem pedig tinilányokhoz, akiknek a rajongói főleg a 8-14 éves korosztályból kerülnek ki.

Tény, hogy például Selena Gomez, akire már a Playboy is szemet vetett, elmúlt 19 éves, és ez már önmagában elég érv amellett, hogy az idősebb nőknek szóló sajtótermékekben is feltűnjön. A kérdés az, hogy a sikamlós témák mennyire számítanak szexuális tartalomnak ahhoz, hogy tényleg ekkora vihart kavarjanak. Egy Playboy-fotózáshoz képest ez ilyen címlap semmiségnek tűnik. Másrészről viszont nem szabad elfelejteni, hogy Selena rajongóinak átlagéletkora 10 év körül koncentrálódik, és ennek a korosztálynak nem kell feltétlenül tudnia a legújabb szextippeket.

Mindenesetre a felháborodott színésznő online petíciót indított azért, hogy a Cosmopolitan az újságjait csomagolja átlátszatlan fóliába, és csak 18 éven felülieknek adja el. Eddig több mint húszezer aláírás gyűlt össze, és olyan tinilányok is támogatják a kampányt, akik már kipróbálták a Cosmo szextanácsait, és nem lett jó vége. A színésznő szeretné elérni, hogy a felnőtt olvasótábornak szánt újság ne kerüljön avatatlan gyermekkezekbe pusztán azért, mert a címlapon a fiatalok kedvencei pózolnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek