Starity

Tippek az arcformádhoz

2012. március 15. 10:10   |   Szerző: WhiteRosee

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeretnél hajvágás előtt meggyőződni mindenről, esetleg hétköznapokra akarsz passzoló frizurát? Először is tudd meg, milyen is az arc-, fejformád!

hirdetés
Tippek az arcformádhoz

Ovális arcforma

Féltékenyek lehetnek rád, hisz erre az arcformára mondják, tökéletes. Általában arcodat az jellemzi, hogy kicsit keskeny és egyenletes. Az orcád a legszélesebb, és innen a kontúr egyenesen hat az áll és homlok felé.

Ami jól áll: Mindegy, hogy hosszú vagy rövid frizura, göndör vagy egyenes, akármelyik oldalon elválaszthatod hajadat, hisz jól mutat. Sőt, ne is takard az arcod, a világ előtt ne szégyelld a tökéletes fejformád, kösd hátra a hajad!

Amit felejts el: Neked is vannak olyan dolgok, amik nem állnak jól! Például a túlságosan feltupírozott haj (főleg akkor, ha mesterséges). Hagyd, hogy a tiszta arcod érvényesüljön!

Sztárok, akiknek ovális a feje: Miley Cyrus, Britney Spears, Lady Gaga.

Kerek arcforma

A kerek arcformával néha a nők nincsenek megelégedve, mert eléggé pufók is tud lenni az arcuk. Általában a kerekséget az jellemzi, hogy a homlokod egyáltalán nem magas, állad általában kicsi kerek és nem kidomborodó. Az ajkaid vastagak és orrod kecses.

hirdetés

Ami jól áll: Az oldalt választékos frufru optikailag nyújtja az arcodat. Ha esetleg jobban szeretnéd hosszabbítani arcodat, válaszd a vállig érő hajat, és ne feledd: a választék ne legyen olyan mély. Ha oválisabb arcbenyomást szeretnél, fésüld hátra a frufrudat vagy habbal igazítsd hátra.

Amit felejts el: Az egyenes vonalú frufru! Még kerekebb benyomást kelt. Az extrém rövid frizurák, az erősen göndör fürtök és az egyenes, állig érő haj sem áll jól a kerek arcú embereknek.

Sztárok, kiknek kerek a feje: Selena Gomez, Cameron Diaz, Kate Winslet.

Szögletes arcforma

Akkor lehet mondani, hogy szögletes a fejed, ha szélesebb a homlokod, kidomborodik az orcád, és keskenyebb kontúr hegyesen, szögletesen vezet az áll felé.

Ami jól áll: Leginkább ideális neked a félhosszú, lépcsőzetes haj és leginkább azok is, amelyek nagyon teret tudnak biztosítani a hajad alsó terének.Ha a kiszeertnéd próbálni a frufrut, neked a tépett ajánlott, így a homlokod keskenyebb hatást ér el. Hullámos tincsekkel, befelé szárított hajad alsó részeivel, túl kicsi álladat tudod megnövelni. Kifelé szárítva körkefével a hajad bulis kinézetet is ad.

Amit felejts el: Ha a nyakadat szabadon hagyod, mivel az jobban ki tudja emelni az arcodnak túlságosan is szögletes formáját, és lemondhatsz a dús frizurákról és a kifelé szárított hajról.

Sztárok, kiknek szögletes a feje: Jessie J, Madonna, Mollie King.

Hosszúkás arcforma

Leginkább magas a homlokod, arcod karcsú vonalú és szemed közti hely vékonyabb. Állad felé vezető vonal hegyes és kissé hosszúkás.

Ami jól áll: Állig érő, lépcsőzetes frizkó tökéletes, amely egyenletes is lehet, hiszen ezzel kerekded hatást érsz el. Ha viszont hosszabb tincsekre vágysz, akkor leginkább göndör legyen, hosszú frufrus tincs is ideális. Bátran fésülj gyenge középválasztékot, első tincseidet fésüld füled mögé, praktikus és a szemedbe sem lóg.

Amit felejts el: Mondj le az extra rövid frizuráról, valamint a középen elválasztott, egyenletes hajról, mert ez arcod hosszúkás formáját jobban kiemeli.

Sztárok, kiknek hosszúkás a feje: Ashley Tisdale, Sarah Jessica Parker, Liv Tyler.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

haj sztárok forma fej arc
hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek