Starity

Nővérek árnyékában

2012. február 15. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nővérek kontra hugicák – Miért állítjuk azt, hogy általában a fiatalabbik fél az idősebb hátán akar felkapaszkodni, és köztudatba kerülni? Nem minden esetben történik így. Elemezzük néhány testvér munkásságát, hogy mégis ki a tehetségesebb, felkapottabb, aktívabb.

hirdetés
Nővérek árnyékában

Ha egy ismert és elismert színész vagy énekesnő kistestvére vagy, ne számíts jóra – így hangzik a Hollywoodban már jól megtapasztalt aranyszabály. Többnyire egy híres személy fiatalabb testvére, legyen az húg vagy báty, már nem annyira érdekli a médiát, mint az idősebb, vagy ha mégis cikkeznek róluk, általában azért, hogy mérlegeljék a két személy sztárvilágban elért teljesítményeit.

Összegyűjtöttünk néhány olyan testvérpárt, amelynek tagjai meglehetősen sokat tettek le az asztalra, és megérdemlik, hogy ne csak a nővéreik árnyékában éljenek.

Britney és Jamie Lynn Spears

A pop koronázatlan hercegnőjének nevezett Britney-nél és a nála 10 évvel fiatalabb, újonnan countryénekesnek felcsapó Jamie-nél a következő helyzet áll fenn: valószínűleg ha Britney-t nem ismernénk, akkor hugicáját sem. A Spears tesók között hatalmas a különbség. Míg Britney hat sikeres szólóalbummal, két nagyobb és két kisebb filmszereppel rendelkezik, addig Jamie-nek mindössze egy sorozatban jutott nagyobb szerep. Amikor Britney visszatérni készült depressziós korszakából, Jamie terhes lett. Akkoriban a lány 16 éves volt, ezért nagy port kavart bejelentése. Ha a terhesség nem szól közbe, Jamie mostanra már akár híres countryénekesnő is lehetne. Várható, hogy lekörözi nővérét?

Jessica és Ashlee Simpson

Jessica és Ashlee között látszik talán leginkább a rivalizálás. A kezdetek kezdetén Ashlee Jessica háttértáncosa volt, de a fiatalabbik Simpson nem sokáig bírta ezt a posztot. Először színészkedni kezdett, majd kiharcolt magának két szólóalbumot is. A kettő közül az első hozta meg a várt sikereket, ugyanis két hét alatt platinalemezzé vált – bár azóta inkább magánéletéről hallunk, mint munkásságáról, ugyanis Ashlee nemrég vált el Pete Wentztől. Hiába vált itt is az idősebbik fél előbb híressé, mégis inkább Ashlee jött ki jobban Hollywooddal, ugyanis Jessica inkább feledésbe merül, de Ashlee L.O.V.E. dala örökké belopta magát a zeneipar szívébe.

Beyoncé és Solange Knowles

Az ő esetükben nem igazán mondhatjuk, hogy egymás hátán akarnának megélni. Solange a saját feje után megy mind a zenében, mind a filmek terén. Míg nővére négy sikeres szólóalbumot készített, emelett a Destiny's Child frontasszonya volt, addig Solange inkább a háttérbe szorult, pedig ő sem unatkozott, hanem filmekben szerepelt, két szólóalbumot készített, és néha a Destiny's Childban is feltűnt – hol énekelve, hol táncolva. Emellett a családalapításba is előbb fogott bele, mint nővére. Valószínű, hogy Solange csekély hírnevét az okozhatja, hogy nem a popiparban jeleskedik, hanem inkább soul- és R&B-zene felé mozdul. Tehetsége és szépsége meglenne hozzá, hogy versenybe szálljon Beyoncéval, de valószínűleg erre nincs szüksége. Inkább marad a gyökereinél a zenében, és nem áll le rivalizálni nővérével.

Penélope és Mónica Cruz

Míg külsőleg megszólalásig hasonlítanak, addig Penélope munkássága jóval elismertebb, mint húgáé, azaz Mónicáé. Mónica profi táncossá vált, emellett két ismertebb szerepet tudhat magának. Az egyik az Egy Lépés Előre című sorozat, melyet hazánkban is láthattunk, a másik pedig az Asterix az Olimpián című film, melyben Esmeralda szerepét kapta meg. A két film mennyisége igen csekély Penélope munkássága mellett, hiszen 1992-től rengeteg filmben szerepelt a spanyol szépség. Köztük legismertebbek: Szahara, Las Bandidas, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken. Ebben a kapcsolatban sem látható versengés vagy nagyobb ismertségvágy. Egyértelműen Penélope a híresebb és elismertebb, de bizonyára a két spanyol szépséget hazájukban ugyanúgy szeretik.

Lindsay és Ali Lohan

Az utóbbi időben kissé furcsává vált a testvérpáros viselkedése. Míg Lindsay továbbra sem az igazi, és még mindig botrányt botrányra halmoz, addig Ali csontsoványra fogyott, és beesett az arca. Az egykor gyönyörű lányok közütt hiába a furcsa viselkedés, Lindsay munkássága még így is kiemelkedőbb. Ali színészként, énekesnőként és modellként is megpróbálta, ugyanúgy mint nővére. Lindsay azonban tehetségesebbnek bizonyult, hiszen nemcsak zenei karrierje, hanem színészi pályafutása is sikeresebb, mint húgáé volt. Azonban Lindsay-t valószínűleg a korán ért hírnév tette padlóra, így szerencsésebb, hogy húga háttérbe szorult annak idején, és még mindig Lindsay támasza tud lenni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek