Starity

Így szokj le a körömrágásról!

2012. február 22. 16:04   |   Szerző: Elody

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rengeteg ember káros és taszító szokása a körömrágás. Vajon minek köszönhető, és hogyan lehet egyáltalán leszokni róla?

hirdetés
Így szokj le a körömrágásról!

Szinte minden esetben a stressz az oka annak, ha valaki rágja a körmét. Minden ember máshogy vezeti le a feszültséget, és bizony jó páran akadnak, akik a körmeiknek esnek neki ilyenkor. Ezeket a személyeket általában nyomasztja valami, és a körömrágással vagy a köröm körül lévő bőr tépkedésével terelik el gondolataikat a stresszről, problémáról. Tinédzsereknél fordul elő leggyakrabban, amikor sokkal ingerültebbek és ingatagabbak vagyunk. Mások unalomból, türelmetlenségből rágják a körmüket, hogy legyen mivel bíbelődniük.

A probléma megoldása

A körömrágás már alapból is idegesítő szokás, de a következményei még rosszabbak: csúnya, repedezett, recés szélű köröm. Belegondoltál már, mennyi baktérium juthat ilyenkor a szervezezetbe? Ugye, hogy egyik sem hangzik jól? A megoldás azonban könnyebb, mint hinnéd!

  1. Gondolkodj pozitívan! Nézd mindennek a jó oldalát, így nem lesz min stresszelned. Ne légy bizonytalan! Az ápolatlan, letöredezett köröm gyengeségre is utal, sokkal magabiztosabb leszel, ha szépek a körmeid.
  2. Gyógyszertárakban beszerezhetőek ecsetelők, lakkok. Kend rá a körmödre, és ha legközelebb a szádba vennéd, garantáltan megbánod, ugyanis förtelmes ízű lesz tőle!
  3. Kapcsolódj ki! Utazz el, találkozz sokat a barátaiddal, a lényeg a vidám programok és napirend!
  4. Tedd széppé körmeidet! Lakkozd ki őket a kedvenc színeddel, reszeld le formásra (a rövideket is). Hidd el, sajnálni fogod lerágni őket.
  5. Sokak számára megoldást jelent a műköröm, ami meglehetősen jó megoldásnak bizonyulhat, hiszen nem lehet rágni, két hét múlva pedig megvizsgálhatod az eredeti körmeidet is, amelyeknek az ép állapota garantált.

Azonban a visszaesésre is ügyelni kell, mert könnyen előfordulhat. Ilyenkor újra igénybe kell venni a terápiát, és addig folytatni, amíg el nem éred a célod, hiszen nem véletlenül olyan nehéz leszokni erről a káros szenvedélyről.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek