Starity

Mit tanulhatunk kedvenc sorozatainkból?

2012. február 26. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az alábbiakban kilenc olyan sorozatról olvashatsz, amely fontos üzenetet, tanulságokat és bölcsességeket közvetít a nézőknek.

hirdetés
Mit tanulhatunk kedvenc sorozatainkból?

A média mindig is hatalmas hatást gyakorolt az emberekre. Az igaz történetekből készült filmek megérintették a nézőket, míg a drámai életbenmaradásról szóló történetek megsirattak vagy elérzékenyítettek másokat.

Minden sztorinak van mondanivalója, gondoljunk csak a gyermekek számára üzenetet közvetítő tündérmesékre, amelyek leginkább tapasztalattal és tanulsággal látják el a fiatalokat. Az idő múlásával talán egy-egy tündérmese értelmét veszti, ám még mindig vannak műsorok, amelyek közvetítenek üzeneteket, amelyeket érdemes megfontolni.

Jóbarátok – Ha igazán szeretsz valakit, el kell engedned, s ha visszatér, örökre a tiéd marad

A 90-es évek nagy szenzációja, a Jóbarátok a legtöbb ember kedvencévé vált néhány percnyi megfigyelés után. Rachel és Ross a klasszikus példája ennek a népszerű mondásnak, akik gyakran se veled, se nélküled kapcsolatban éltek. Noha Ross az utolsó epizódban elengedi Rachelt, hogy Párizsba utazzon, ő mégis visszatér. Később, Matt LeBlanc Joey című sorozatában kiderült, hogy a páros később összeházasodott. Noha a sorozat véget ért, még mindig folynak a találgatások arról, hogy a szereplők visszatérnek-e valaha a képernyőkre.

Glee – Csak az fontos, ki vagy

Habár a műsor nem éppen a népszerű és gyönyörű emberekről szól, mint a legtöbb hasonló show, a fő üzenete az, hogy a változatosság tesz minket emberekké. A maga módján mindenki képes a ragyogásra, és elérni bármit, ha elfogadjuk, kik is vagyunk valójában. Tehát jobb egy rossz eredeti, mint egy nagyszerű másolt verzió, amely fabatkát sem ér. A széria egyébként hatalmas sikernek örvend szerte a világon.

Dokik – Az életben egyetlen eredmény sem jön könnyen

A Dokik (Scrubs) az orvosi humort viszi a képernyőre, és többnyire a doktorok és medikusok küzdelmére fókuszál. Mind a pácienseknek, mind a dokiknak nehéz döntéseket kell hozniuk, melyek a saját életeiket is befolyásolhatják. A show fő üzenete: az életben mindenért meg kell küzdeni – amit Dr. Bob Kelso is hangoztat párszor.

Így jártam anyátokkal – Sose add fel!

Nem számít, milyen reménytelen a helyzet, az igazi után való keresést sosem szabad feladni. Az Így jártam anyátokkal hivatalosan is a szinglik műsora. A reménytelen romantikusok hisznek Ted megszállott kutatásában, és abban, hogy nem szabad azonnal megállapodni, hiszen a kötelékek életed végéig szólnak. Annak ellenére, hogy a széria rendelkezik számos pajzán humorral is, a fő üzenete mégis az álmodozóknak szól.

Szeretünk, Raymond! – A család a legfontosabb

Egy nő egy másik nő legnagyobb ellensége. Ray édesanyja és felesége folyamatosan harcolnak egymással, és néhány szituációban még szegény főszereplő is a tűzharc kellős közepére kerül. A sorozat egyértelműen azt az üzenetet közvetíti, hogy nem baj, ha a szeretteinkért tűzbe tennénk a kezünket – habár az Oszd meg, és uralkodj-elv is igen gyakran kap helyet.

Once Upon a Time – A tündérmesékben bizony hinnünk kell

Az ABC legújabb üdvöskéje, a Once Upon a Time egy pillanat alatt robbant be a köztudatba, és rabolta el a nézők szívét. A romantikus és misztikus sorozat bemutatja, hogy minden történetnek két oldala van, és a tündérmesékbe vetett hit nagyon erős köteléket és tartást jelent. A sorozatban a Gonosz királynőnek elege lett abból, hogy minden happy enddel végződik, így megfosztotta a mesebeli karaktereket a boldog végkifejlettől, akik egy alternatív valóságba csöppentek, ahol senki sem emlékszik arra, ki is ő valójában.

Született szinglik – A kor mindössze egy szám

Sosem lehetsz elég öreg a boldogsághoz és a szerelemhez. Mindenkinek szüksége van az élet apró örömeire, és csak úgy találhatsz rá az igaz útra, ha elhagyod azt, amelyet jelenleg hiábavalóan követsz. A főszereplő, a negyvenes éveibe lépett Jules megszállottan szeretné bemagyarázi a fél világnak, hogy mindössze a harmincnégyet töltötte be, energikus és fiatalos, de rájön, nem kell megjátszania magát, ha barátok veszik körül.

Dexter – Mindenkinek vannak titkai

A belső béke nagyon fontos, ha szörnyű és sötét titkokkal kell szembenézned, amelyeket nem oszthatsz meg senkivel. Dexter egy olyan férfi, akit megkínoztak gyermekkorában, és felnőttként ez azt eredményezte, hogy sorozatgyilkossá vált. A szokásai, úgy tűnik, még nem leltek nyugalmat, és követnie kell a megérzéseit ahhoz, hogy ráleljen a helyes útra, s megtalálja önmagát.

Gossip Girl – A technológia pokollá teszi az életed

Hála az okostelefonoknak és egyéb szerkentyűknek, az emberek nyomozhatnak utánad, manipulálhatnak és még el is kaphatnak. És a rossz hír, hogy nem lehet egykönnyen megállítani a rosszakarókat, ha egy fotó vagy videó birtokába jutottak, amely téged ábrázol. A főszereplők élete valójában a paparazzók álma.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek