Starity

Eurovízió: lezajlott a szuperhétvége

2012. február 27. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eltelt a szuperhétvégének is kikiáltott néhány nap, ami az Eurovízió kapcsán annyit tesz, hogy ismét jó néhány előadó személye derült ki.

hirdetés
Eurovízió: lezajlott a szuperhétvége

Európa-szerte januártól rendeznek nemzeti döntőket, ám így február végével felgyorsultak az események: az utolsó előtti mozgalmas hétvégén vagyunk túl. Kilenc ország prezentált valamilyen új információt a kontinens kedvenc tévéműsorával kapcsolatosan.

Ausztria

Az osztrákok pénteken rendezték meg az Österreich rockt den Song Contestet, amelynek nyertese egy csapat, a Trackshittaz lett. A fiúk az utolsó körben Conchita Wurstot verték meg, s ez azt jelenti, hogy Bakuban a Woki mit deim Popo című dalukkal képviselik a sógorékat.

Írország

Az írek is péntek este döntöttek: a nagyérdemű öt dalból választhatta ki a szerintük leginkább a versenyre valót, az indulók közt volt a tavalyi ikerpár, a Jedward is. Nem született meglepetés az eredményt tekintve, hiszen 2012-ben is az ecsetfejűeket küldik az írek. Ennek oka talán az, hogy Düsseldorfban is hatalmas sikert arattak. Reméljük, nagyobb sikert érnek el, mint tavaly Lena, akit a németek szintén másodjára küldtek egymás után.

Svédország

Szombat este tartották a Melodifestivalen utolsó selejtezőjét, ezúttal Malmöben. A skandinávok ismét két előadót jutattak a döntőbe, és kettőt vigaszágra. Talán nem meglepő, hogy Danny Saucedo egyenesen a döntőben landolt Lisa Miskovsky társaságában, a vigaszágra pedig egy rockbanda, a Dynazty, illetve egy duó, Lotta Engberg & Christer Sjögren került.

Finnország

A finnek is szombaton döntöttek, az Uuden Musiikin Kilpailu döntőjét  Pernilla Karlsson nyerte, akinek dala meglepő módon svéd nyelvű (címe: När Jag Blundar: Amikor lenyunyom szemem).

Észtország

Az észtek is csak selejtezőt tartottak: ismét szűkítették a kört, az eredetileg az Eesti Laulba nevezett 159 dalnak már csak csekély hányada van versenyben. Szombaton továbbjutott a döntőbe Teele Viira, Birgit Õigemeel & Violina, Tenfold Rabbit, a Traffic és Lenna.

Litvánia

A litvánok is részeredményeket prezentáltak: három előadó jutott a döntőbe, ők nem mások mint a DAR, Simona Milinytė, és Donny Montell.

Egyesült Királyság

A britekről semmi konkrét információ nincs, csupán egy megszellőztetett hír látott napvilágot, miszerint a tavalyi példára idén is egy egykor sikeres csapatot küldenének az Eurovízióra. Ez a csapat az elképzelések szerint az Atomic Kitten volna, ám a hivatalos hírekre még várni kell.

Hollandia

A flamandok vasárnap este döntöttek versenyzőjük mellett a Nationaal Songfestival keretein belül. Hat versenyzőt három körben selejteztek a műsorban tegnap este, s a második kör nyertese, Joan Franka nyerte a jegyet Bakuba, You And Me című dalával. Az énekesnő egyértelműen a közönség kedvence volt indián fejfedőjével és vadnyugati szinpadképével.

Szlovénia

A szlovén nemzeti döntő, a Misija Evrovizija nyertese egy mindőssze 16 éves énekesnő, Eva Boto lett. A hölgy egy ikerpárral mérkőzött meg, 3-3 dal volt mindkét fél részéről versenyben, a végén a párbajban viszont a legkedveltebb dalokkal versengtek. A döntőben a tavalyi eurovíziós képviselő, Maja Keuc is fellépett a No One-nal. Eva végül a Verjamem című dalával nyert.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek