Starity

Botrány az Oscar-gálán

2012. február 27. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korunk egyik legnagyobb botránykeltő személyisége, Sacha Baron Cohen ismét tett róla, hogy foglalkozzon vele a sajtó: diktátornak öltözött, és egy urnát szorongatva vonult végig az Oscar-gála vörösszőnyegén.

hirdetés
Botrány az Oscar-gálán

A Borat és a Brüno-filmek alkotója és színésze már számos botrányt produkált az elmúlt években. Egyik legismertebb húzása az volt, amikor a 2009-es MTV Movie Awardson egy tartókötélre erősítve, hiányos öltözetben egyenesen Eminem ölébe repült.

Ezek után a 84. Oscar-gála sem múlhatott el figyelemfelkeltés nélkül: az új filmjét promotáló színész diktátornak öltözött be, s egy Kim Dzsongil képét ábrázoló urnával a kezében vonult végig a vörösszőnyegen.

„Gallianót viselek, de a zoknijaim a K-Martból valók. Ahogy egyszer Szaddám Husszein mondta: a zokni csak zokni, ne pazaroljunk” – nyilatkozta nevetve Cohen, aki később a hamunak látszó port egy riporterre burította, Halle Berry keblei helyett.

Legújabb filmje, a Diktátor Magyarországon májusban jelenik meg. A filmben Baron Cohen egy nemlétező ország zsarnoki vezetőjét fogja alakítani, hogy elmesélje egy diktátor küzdelmét, aki az életét kockáztatta azért, hogy szeretett országában soha ne legyen demokrácia. Az alkotás alapötletéül egy 2000-ben Irakban kiadott romantikus mű, a Zabibah and the King szolgált, melyet nagy valószínűséggel maga Szaddám Husszein írt. Talán ezért is van kísérteties hasonlóság a Sasha Baron Cohen által megformált Aladeen admirális, és az egykori diktátor között.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek