Starity

Eurovízió: Észtország és Litvánia döntött

2012. március 04. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az utolsó előtti olyan hétvégén vagyunk túl, amikor újabb eurovíziós versenyzők nevei látnak napvilágot. Szombaton az észtek és a litvánok prezentálták indulójuk nevét.

hirdetés
Eurovízió: Észtország és Litvánia döntött

Ugyan szombat este nem csak a fent említett két ország tartott az Eurovízióval kapcsolatos műsort, ám csak az észtek és a litvánok mutatták be a versenyzőjüket. Svédországban a Melodifestivalen vigaszágasainak versenye zajlott, innen két dal jutott a döntőbe, a spanyolok pedig Pastora Solernek választottak dalt.

Svédország

A Melodifestivalen fejeződött be a leghamarabb, így megtudhattuk, hogy a nagy esélyes Timoteij nem jutott döntőbe. Párbajellenfelük, a Topcats próbálhat szerencsét a Bakuba való kijutásért, míg a másik előadó a Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern. Az összes dal egyébként felkerült egy toplistára, amelyet a Timoteij dala, a Stormonde Hav vezet.

Észtország

Az Eesti Lault a tavalyi eurovíziós versenyző, Getter Jaani nyitotta egy új dallal, amelynek címe NYC Taxi. Getter stílusosan taxival érkezett a műsorba, majd a produkciója láthatóan mindenkinek tetszett. A műsor folyamán egyébként a dalok között külön humoros produkciókkal szórakoztatták a közönséget.

A 10 versenyző elénekelte dalát, majd a zsűri pontozta őket, s később a közönségszavazatokkal vetették össze ezeket. Eme eredmények alapján Liis Lemsalu pont lemaradt a szuperdöntőről, amelybe ketten kerültek – Lenna és Ott Lepland. A nagy esélyeseknek tartott Teele Viira, Liis Lemsalu és Birgit Õigemeel a mezőny második felébe csúsztak csak vissza. A döntőt egyébként Ott Lepland nyerte, így a Kuula című dalával képviseli Észtországot Bakuban.

Litvánia

14 dal került be a végső döntőbe, majd ezek közül három párbajozhatott. A feszült várakozás közben a francia versenyző, Anggun két dalt is előadott, majd kihirdették a győztest, aki nem más, mint Donny Montell és a Love Is Blind.

Spanyolország

Tavaly decemberben választották ki a sevillai énekesnőt Spanyolország képviseletére, ám csak szombaton választottak Pastora Solernek dalt. Ez nem más lett, mint a Quédate Conmigo, ami magyar fordításban a Maradj velem címet kaphatná.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek