Starity

Eurovízió: Loreen nyerte a Melodifestivalent

2012. március 11. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szombat este lezajlott a talán legjobban várt nemzeti döntő, a Melodifestivalen Svédországban, ám nem csak a skandinávok döntöttek.

hirdetés
Eurovízió: Loreen nyerte a Melodifestivalent

Este nyolc órai kezdettel elindult a Melodifestivalen döntője, ahol több – hazánkban is ismert – sztár versengett az Eurovízióra jutásért. A műsor kezdetén a legnagyobb ováció Lisa Miskovsky és Danny Saucedo nevére tört ki, ám mint később kiderült Lisa csak az utolsó előtti helyre csúszott vissza az összesítésben.

A svédek nem aprózták el, több európai ország képviselőjét is megkérdezték hogy kit látnának szívesen Bakuban, ekkor már vitathatatlan volt, hogy minden Dannyről és Loreenről szól: tizenegy ország képviselőjéből hat (Észtország, Ciprus, Bosznia, Németország, Írország, és Norvégia – ez utóbbit Tooji jelentette be -) adta le a voksát és 12 pontját Loreen dalára, a Euphoriára, míg négy ország (Egyesült Királyság, Franciaország, és Ukrajna) szavazott maximum ponttal Dannyre. A maradék 12 pontot Máltától David Lindgren kapta.

E szavazatok, illetve a svéd pontok alapján állt elő a végleges lista, ahol Lisa Miskovsky dala, a Why Start A Fire? csupán a kilencedik, Molly Sandén és a Why Am I Crying? az ötödik, Ulrik Munther és a Soldiers pedig a harmadik lett.

Danny Saucedo ismét csak a második helyet kaparintotta meg – hiszen tavaly Eric Saade happolta el előle, idén pedig a marokkói származású Loreen, aki így Euphoria című dalával képviseli Svédországot májusban az Eurovízión. Loreen összesítve 268 ponttal nyert, míg Danny 198 ponttal lett második.

A Melodifestivalenen egyébként a tavalyi győztes, Eric Saade is fellépett, a Popular, a Hearts In The Air, és a Hotter Than Fire egyvelegét adta elő. Nem ő volt az egyetlen sztárvendég, hiszen Helena Paparizou is tiszteletét tette, ő Mr Saade tavalyi dalát, a Populart adta elő kissé lassított, és nőiesített verzióban.

Románia is szombat este rendezte a nemzeti döntőt, a műsorban fellépett a francia Anggun, és az ecsetfejű írek, a Jedward is, emellett pedig tavalyi versenyzőjük, a Hotel FM is. Szomszédaink végül a Mandingát választották ki, és Zaleilah című dalukat.

Portugáliában is eredményt hirdettek: itt a Festival da Cançãon utolsóként fellépő Filipa Sousa örülhetett, Vida Minha (Az én életem) című dalával képviseli a luzitánokat Bakuban.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek