Starity

Már Johnny Depp is kampányol a Bullyért

2012. március 14. 17:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Johhny Depp és Meryl Streep a két legújabb híresség, akik felemelték szavukat a Bully című dokumentumfilm érdekében.

hirdetés
Már Johnny Depp is kampányol a Bullyért

Korábban hírt adtunk arról, hogy Demi Lovato és Ellen DeGeneres csatlakozott a Weinstein Company és az Amerikai Moziszövetség közti harcba, amely azért folyik, hogy a Bully című dokumentumfilm eredetileg megállapított R besorolását levigyék PG-13 besorolásra, azaz a 13 éven aluliak is megnézhessék a moziban.

Most Johnny Depp és Meryl Streep is csatlakozott a kampány támogatóihoz, hogy a moziszövetség, amely nyelvezete miatt sorolta be a korlátozott kategóriába a filmet, változtassa meg döntését. A forgalmazó cég egyszer már fellebbezett a döntés ellen, de az MPAA ragaszkodott az R besoroláshoz.

Egy michigani tinédzser indította el végül a kampányt annak érdekében, hogy ne zárják ki a vetítésből pont azt a korosztályt, amely leginkább érintett a filmben megjelenített bántalmazásokban. Közel 300.000 aláírás gyűlt össze az interneten, többek között kongresszusi képviselők és Kirsten Gillibrand New York-i szenátor is aláírta az online petíciót.

Howard Gantman, az MPAA szóvivője ugyanakkor semmilyen utalást nem tett arra vonatkozóan, hogy a nyomásnak köszönhetően esetleg meggondolná magát a szervezet.

„Tiszteletben tartjuk a kongresszusi képviselők, a közönség és a hollywoodi hírességek nézőpontját, akik komolyan törődnek ezzel az egész nemzetet érintő kérdéssel. Az MPAA is szeretné, ha több figyelem irányulna a bántalmazások okozta problémákra, és reméljük, hogy ez az új film és a tanárok, szülők és diákok között zaljó nemzeti eszmecsere segít majd abban, hogy a gyerekek biztonságban érezzék magukat az iskolában” – közölte a szóvivő e-mailjében.

Az Egyesült Államokban minden évben 13 millió gyereket bántalmaznak az iskolákban, Magyarországon körülbelül minden 10. gyerek érintett ebben a kérdésben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek