Starity

Malawi kormánya berágott Madonnára

2012. március 15. 09:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Többször is jótékonykodott már Afrika javára Madonna, aki ismét jószívűségéről szeretne tanúbizonyságot tenni új iskolák építésével. A malawi kormány ennek ellenére pikkel a popdívára, nekik ugyanis nem tetszik az énekesnő túlbuzgósága.

hirdetés
Malawi kormánya berágott Madonnára

Madonna fejébe vette, hogy tíz új iskolát szeretne építtetni Malawiban, erről a szándékáról viszont nem értesítette a kormányt. Ezzel rendesen kihúzta a gyufát, és a dél-afrikai ország politikusai rossz szemmel nézik a popdíva feléjük irányuló jótékonysági tevékenységeit.

„Most bejelenti, hogy tíz iskolát akar építeni, persze, a beleegyezésünk nélkül. Úgy érezzük, hogy ez az egész nem a mi érdekünkért van, hanem a saját nemzetközi megítélését akarja csak javítani. Nincs meghatalmazása arról, hogy eldöntse, hol akar iskolát építeni. Nem tudja, hogy nekünk mik az igényeink, és hogy hol van szükség új iskolára. Konzultáljon velünk, és kérjen engedélyt tőlünk, mielőtt akármibe is belekezdene” – nyilatkozta a malawi oktatási minisztérium szóvivője, Lindiwe Chide.

Madonna egyelőre nem reagált a hírekre, de minden bizonnyal ki fog állni az igazáért, és folytatni fogja a jótékonykodást. A Raising Malawi nevű alapítványt az énekesnő 2006-ban hozta létre, és ez idáig 18 millió dollárt gyűjtött össze, melyből a Raising Malawi Academy for Girls nevű iskolát szerette volna megépíttetni. A projekt azonban nem valósult meg, és Madonnát folyamatosan kritizálják, mondván, hogy egy szegény afrikai ország problémáira nem biztos, hogy ez a legjobb orvosság.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek