Starity

Garbage: hét év után új albumot ad ki a zenekar

2012. március 19. 18:06   |   Szerző: _ToTo_

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt nyolc hónapban egymást követték az apró hírmorzsák, miszerint új Garbage album fog megjelenni. Az idő elérkezett, itt az első kislemez az új albumról.

hirdetés
Garbage: hét év után új albumot ad ki a zenekar

2011 második felében bukkant fel komolyabban újra a zenekar neve, mikoris készítettek egy feldolgozást a Q magazin felkérésre. A feldolgozás a U2 Achtung Baby című lemezének huszadik évfordulójára kiadott Ahk-toong Bay-Bi Covered című lemezen kapott helyet, mely kizárólag a decemberi Q magazin mellékleteként volt megvásárolható.

Shirley Manson és bandája a Who's Gonna Ride Your Wild Horses című dalhoz készítettek feldolgozást. A lemezen még olyan zenekarok és előadók készítettek U2-feldolgozásokat, mint a Nine Inch Nails, Damien Rice, Depeche Mode, Snow Patrol vagy a The Killers. Nem maradhatott le a korongról maga a U2 sem, így tőlük a Even Better Than the Real Thing – Jacques Lu Cont Mixében hallhatóak.


Garbage – Who's Gonna Ride Your Wild Horses

Shirley Manson augusztusban a Late Night Showban jelentette be, hogy igen, lesz új Garbage album. Ezt követően a zenekar hivatalos Youtube-csatornát is indított, valamint a Facebookra is felkerültek – ezzel megerősítve visszatérésüket. Mindemelett kis videókban promózták magukat, biztosítva ezzel a rajongókat, hogy valami készülőben van, és hogy sohasem fognak „megszabadulni” a zenekartól.

A feldolgozás elkészülte után kezdődtek meg az új album előkészületei, melynek érdekessége, hogy a zenekar történetében először nem szülővárosukban vették fel az anyagot, hanem egy Los Angeles-i studióban. Az album produceri munkálatait ezúttal is a zenekar végezte, a studiótechnikus pedig ismét Shirley férje, Billy Bush volt. A zenekar dobosa pedig az a Butch Vig, aki a legendás Nirvana album, a Nevermind producere volt. A lemezfelvételek és studiómunkálatok idején is további promo videók jelentek meg a neten, illetve betekintést nyerhettünk a studióba és az új dalokba is.

Az album két változatban is kapható lesz. A sima változat 11 dalt fog tartalmazni, míg a deluxe változat 15 dalt. Az első kislemez a Blood for Poppies című dal, mely a zenekar hivatalos weboldaláról már ingyenesen letölthető.


Garbage – Blood for Poppies (OFFICIAL FULL TRACK)

Az új albumhoz természetesen új fotók is készültek a bandáról, ahol egy kis riport is készült velük, melyben a zenekar hangzásban az első két Garbage-albumhoz hasonlítja az új anyagot.

Az első klip is a Blood for Poppies című dalhoz készült, melynek premierje egyelőre ismeretlen. A forgatáson azonban garantált volt a jókedv, melyet meg is örökített a stáb egy kis videón, ahol a zenekar próbálja felsorolni az új album dalcímeit.


Not Your Kind of People Track Listing Revealed

Az album megjelenése után rögtön turnézni indulnak majd, első körben az Egyesült államokban majd Európában lesznek fellépéseik. Az új turnéval kapcsolatban Shirley így nyilatkozott: „Amikor arra gondolok, hogy ismét úton leszünk örülök és rettegek is egyben. Ám, mi mindig élveztük, ha a fájdalom keveredik a gyönyörrel.”

A Garbage zenekar első nagylemeze 1995-ben jelent meg, ezt követte 1998-ban a Version 2.0, 2001-ben a Beautiful Garbage, majd 2005-ben a Bleed Like Me. 2007-ben egy válogatás lemezt adtak ki Absolute Garbage címmel, melyen megtalálható az összes korábbi sikerük, úgy mint a Stupid Girl, When I Grow Up, Cherry Lips, The Trick Is To Keep Breathing vagy a legnagyobb slágerük a Special.


Garbage – The Trick Is To Keep Breathing


Garbage – When I Grow Up


Garbage – You Look So Fine


Garbage – Stupid Girl


Garbage – Special

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek