Starity

Miből lesz a cserebogár?

2012. március 24. 09:09   |   Szerző: Janie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összegyűjtöttük a manapság leghíresebb és legsikeresebb énekeseket és azok gyerekfotóit. Némelyiküket fel sem ismered, ugye?

hirdetés
Miből lesz a cserebogár?

Cikkünkben górcső alá vesszük napjaink leghíresebb énekeseit és énekesnőit, akik nem ma kezdték a pályát, és köztudatba robbanásuk óta egyre csak ismertebbek. Természetesen nemcsak személyiségük, hanem kinézetük is fejlődött az évek során, de talán még így is nehéz megállapítani, kit takar egy-egy gyermekkori fotó.

Ez a bájos, szende kislány bizony a mi Lady Gagánk. 13 évesen írta első zongoradarabját, 14 évesen pedig más fellépésekre járt, ám valószínűleg itt még csak nem is sejtette, hogy pár év múlva ő lesz az egyik legkeresettebb énekesnő, akiért több millióan rajonganak. Már az iskolában is kilógott a többiek közül, csodabogárnak érezte magát. Művészeti iskolába járt, 19 évesen pedig már szerződése volt egy lemezcéggel. Művészneve a Queen Radio Ga Ga című slágeréből ered.

Katy Perry vallásos családban nevelkedett, és nem voltak számára engedélyezettek a vad bulik. A képen is meglátszik, milyen visszafogott. Eredetileg a neve nem is Perry volt, hanem Hudson. Fiatalkorában már kiadott egy lemezt a fent említett néven, amelyen egyházi keresztény számokat énekelt. A sikernek köszönhetően teljesen megváltozott, az sem számít már meghökkentőnek, ha rózsaszín haját egyik napról a másikra kékre változtatja.

Beyoncé már kiskorában is elbűvölő volt. Nevét édesanyja (Tina Beyincé) vezetéknevének egyik változatából kapta. Már az általános iskolában felfedezték tehetségét. Tagja volt a Girl Tyme nevű együttesnek. Az eredetileg hat főből álló banda létszámát lecsökkentették négyre, így született meg a Destiny’s Child. Szólókarrierjét 2000-ben kezdte meg, ma pedig már szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné.

Pete Gene Hernandez néven nem ismerős senkinek, viszont ha azt mondjuk, Bruno Mars, rögtön felkapja a fejét mindenki. Igen, ez a kölyök már kiskorában is énekesnek készült. A Bruno nevet apja adta neki kétéves korában egy birkózóról. A Marsot elvileg azért kapta, mert a csajok szerint olyan volt, mintha a Marsról jött volna. Fiatalkorában a The Smeezingtons nevű csapat tagja volt, és dalszövegeket írt más előadóknak. 2004-ben költözött Los Angelesbe, hogy többet foglalkozhasson a zenével.

Rihanna úgy fest, mintha Willow Smith ikertestvére lenne, Első ránézésre azt gondolnánk, hogy Will Smithnek van még egy kislánya. Lehet, hogy pár év múlva Willow majd Ririre fog hasonlítani? Az mindenesetre biztos, hogy a kislány jó úton halad, hogy Rihanna nyomdokaiba lépjen, hiszen több klipje is megjelent már. A barbadosi dalospacsirta egyébként már Willow korában is zenélt, két osztálytársával alakítottak egy együttest. 2003-ban egy iskolai tehetségkutatón nagy sikert aratott Mariah Carey Hero számával, egy évre rá pedig megválasztották az iskola szépségkirálynőjének. Első albuma megjelenése óta is szárnyal a hírneve.

Jay-Z-t itt még csak Shawn Corey Carter néven szólíthatták, egy zavart kisiskolás volt. Ahogy növekedett, többször is próbálkozott a zenéléssel, de csak harmadik albuma hozta meg számára az áttörést. Ezek után teltházas arénákban koncertezett. A mai napig sikeres, bár mostanában inkább a kiadójára koncentrál, valamint családjára, Beyoncéra és a kis Blue Ivyre. De azért a szájtartása még mindig a régi.

Pink Alecia Beth Moore néven jött a világra. Édesapja sokat énekelt és gitározott neki, így eldöntötte, ha felnő, rocksztár lesz. A középiskolában már volt egy együttese, de nem igazán voltak népszerűek. Tizenévesen már dalszövegeket írt. A ZOEgirl nevű keresztény lánybanda egyik tagja volt, aztán mikor az együttes feloszlott, szólókarrierbe kezdett, és megkapta a Pink művésznevet. Milyen jól tette!

Kesha kövér lány volt fiatalkorában, igaz, most sem nádszálvékony, de kifejezetten jól néz ki korábbi énjéhez képest. A vadsága csak tovább fokozódott, de mit is várnánk a bulik királynőjétől? A lány egyébként már kislányként is megmutatta tehetségét. Zeneiskolába járt, és édesanyjával sorra járták a kiadókat, hátha valaki felfigyel tehetségére. Azt szerette volna, ha maga Prince fedezi fel, ezért elment az énekes házához, és otthagyta a demóját. Végül aztán Max Martinnal kezdtek közösen dolgozni. Háttérvokálozott Britney Spears mellett, valamint szerepelt Katy Perry I Kissed A Girl című klipjében, ma pedig már önállóan koncertezik és albumokat gyárt.

Megismered a rappert a hosszabb hajával és a tetkók nélkül? Igen, ő Eminem, vagyis eredeti nevén Marshall Bruce Mathers. A fiú már fiatalkorában érdeklődött a hiphop iránt, és M&M néven kezdett el rappelni. Ekkor csatlakozott a Basmint Productions rapcsapathoz, majd később a banda nevét Soul Intent névre változtatták. 1995-ben jelent meg első lemezük, a Fuckin’ Backstabber. 1996-ban a D12 rapbanda frontembere lett, több albumuk is megjelent. 1998-ban adták ki a Slim Shady EP című lemezt, amely után Eminem már élvezhette a sikert. Szerepelt filmekben is, valamint producerként is tevékenykedik. Több előadóval is közreműködött, például így született meg az utóbbi évek egyik nagy slágere Rihannával, a Love The Way You Lie.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek