Starity

Szucsánszki Zita további 4 évig a Fradiban!

2010. április 01. 19:07   |   Szerző: Necros

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt években nem egyszer a kötélen táncolt a kézilabda szakosztály, de a sok nehézség után végre ismét szebb jövő elé nézhet minden Fradista.

hirdetés
Szucsánszki Zita további 4 évig a Fradiban!

Április elsején tartották meg a sajtótájékoztatót a Ferencváros női kézilabda szakosztályának vezetői, de minden elhangzott kijelentést teljesen komolyan gondoltak, ahogy az új jeligét is: Vissza a csúcsra!

Ennek egyik legfontosabb feltétele az, hogy megtartsák jelenlegi értékeket, ennek szellemében elárulták, hogy Szucsánszki Zita, Dajka Bettina (mindketten irányítók) és Elek Gábor, a csapat edzője 4 évvel hosszabbította meg a szerződését, míg a kapus Pastrovics Melinda, aki nagyon örül annak, hogy lehetősége volt a télen visszatérni, további 3 esztendőre kötelezte el magát.

Erősítésekre szintén számíthatunk, az már most ismert, hogy Abramovics Jelena, a Hódmezővásárhely jelenlegi hálóőre a fővárosba költözik. A következő hetekben további tárgyalások zárulnak le és 2-3 játékos (köztük átlövők is) leigazolása mindenképp várható.

Az új szponzorok megjelenése mellett igazi mérföldkőnek számít, hogy ezentúl két önkormányzat is támogatni fogja a szakosztályt, a VIII. került több tízmillió, míg a IX. több millió forinttal. Ahogy a csapat egyik ügyvezetője, a korábban számtalan ferencvárosi sikerben komoly szerepet vállaló Kökény Beatrix megjegyezte, erre korábban nem volt példa, így a vidéki csapatokkal szembeni lemaradást valamelyest le lehet dolgozni.

A szurkolók számára szintén örömteli lehet az is, hogy a rájátszás 3 hazai mérkőzését ingyen tekinthetik meg.

A télen alakult új szakvezetésnek hála stabilizálódott a csapat háttere és a tervek szerint a következő szezonban ismét a dobogót veszi célba az alakulat, hiszen 17 év óta először nem akasztanak idén bajnoki érmet a lányok nyakába. A nemzetközi kupaszereplést azonban így is elérték, hiszen a Magyar Kupában ezüstérmet szereztek, ami valószínűleg KEK részvételt fog érni. A tervek szerint viszont néhány éven belül ennél is nagyobb sikereket szeretne elérni a megerősödő Fradi, először a bajnoki címért szeretnének harcba szállni Szucsánszkiék, majd a Bajnokok Ligájában is meghatározó csapattá akarnak válni.

A férfi szakosztály esetében egyelőre a stabil középcsapat szintjét kívánják elérni, hiszen ebben a mezőnyben lényegesen magasabb költségvetésre lenne szükség az élmezőny eléréséhez. De a hosszútávú cél itt is az, hogy a fővárosi zöld-fehérek is érmekért szálljanak harcba. Ehhez első lépésként az utánpótlás nevelést kívánják felvirágoztatni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek