Starity

Rangos zenei díjat nyert Marc Anthony

2012. március 21. 21:09   |   Szerző: nagyalbi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekes/dalszerző az Amerikai Zeneszerzők és Kiadók Szervezetének legnagyobb kitüntetését kapta meg.

hirdetés
Rangos zenei díjat nyert Marc Anthony

Március 20-án, kedden este immáron 20. alkalommal tartották meg az ASCAP (The American Society of Composers, Authors and Publishers) Latin Music Awards ünnepségét. A Los Angelesben, a Beverly Hilton Hotelben megrendezett eseményen a latin zenei élet kiválóságai vettek részt – szigorúan meghívásos alapon. Az előző évekhez hasonlóan több kategóriában (latin pop, trópusi, mexikói regionális, televíziós, stb.) is díjazták a zeneszerzőket és a kiadókat.

A legrangosabb zenei elismerésének számító „Founders Award” (Alapítói Díj)-at idén a 43 éves énekes/dalszerző/producer Marc Anthonynak ítélték oda. Ebben a megtiszteltetésben azok dal- és zeneszerzők részesülhetnek, akiknek zenei munkássága meghatározó, úttörő jellegű, egyedi, kreatív stílusa gazdagítja a zenei palettát, és inspiráló hatással bír más zenei alkotókra. Anthony olyan neves zenészek nyomdokaiba lépett ezzel, mint Paul McCartney, Stevie Wonder, Bob Dylan, Billy Joel, Rod Stewart, Niel Young vagy Ruben Blades.

Mivel elterjedt az a szokás, hogy az ilyen eseményeken mindig egy hozzá közelálló személy méltatja a kitüntetettet, így ezt most egy szakmán kívüli jó barát, David Beckham tette meg. Ő és az ASCAP elnöke, Paul Williams adták át a díjat Anthonynak, aki azt nyilatkozta, hogy hatalmas megtiszteltetés ez számára. Úgy érzi, még mindig túl fiatal ehhez a rangos elismeréshez, ami valójában a csapatát illeti: a munkatársait és a menedzserét, akik kezdettől bíztak benne, és támogatták.

Ebben az évben nem ez az első trófea, amit a salsa koronázatlan királya átvehet, hiszen néhány héttel ezelőtt Chilében a „Vina del Mar” elnevezésű zenei fesztiválon tarolt: akkor négy szobrocskát vihetett magával. Most az ASCAP Founders Award is elfoglalja méltó helyét a Grammyk, a Billboard LatinMusic- és a Lo Nuestro-díjak között.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek