Starity

Budapest elvesztette Shia Labeoufot

2012. március 27. 19:07   |   Szerző: nicky21

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Február közepén adta hírül a Variety.com, hogy a Transformers-filmek sztárja hazánkba látogat forgatni legújabb filmjét, azonban a költségek miatt átírták a forgatókönyvet.

hirdetés
Budapest elvesztette Shia Labeoufot

Február közepén adta hírül a Variety.com, hogy a Transformers-filmek sztárja, Shia LaBeouf májustól Kelet-Európában forgatná filmjét, melynek címe The Necessary Death of Charlie Countryman. Evan Rachel Wood, a készülő film másik főszereplője bejelentette a Twitteren, hogy a film Budapesten játszódik. Wood egy Bányai Gabi nevű magyar lányt alakít, akibe Charlie (LaBeouf) beleszeret, miután annak apja meghal mellette a repülőúton. Közreműködik még a filmben Mads Mikkelsen, aki Wood figurájának agresszív volt férjét alakítja, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy szétrobbantsa a két fiatal között kialakuló szerelmet.

Sajnos a készülő film mégsem ebben a formában jelenik meg, ugyanis időközben átírták a forgatókönyvet Budapestről Bukarestre. Ennek oka igen egyszerű, ugyanis Magyarországon annyira drága lett mostanában forgatni, hogy még a nálunk igénybe vehető 20%-os adókedvezmény mellett is jobban megéri Hollywoodnak Romániában forgatni, román stábbal – adta hírül az Origo.hu.

Árpa Attila, aki az alkotás producere lett volna, elárulta, hogy ez már a harmadik készülő film, amit Magyarország a dráguló árak miatt bukott el, Jean-Claude Van Damme és egy német tévéfilm is érdeklődött itteni forgatási lehetőségek után. Árpa szerint, aki színészként többször is dolgozott Romániában forgó amerikai filmekben, a román stábok szakmailag ugyanolyan felkészültek, mint a magyarok, csak az áruk más. Mindehhez hozzátette, hogy Budapest nem éppen forgatásbarát, ugyanis némely helyszíneken (Andrássy út, Budai Vár) az adott önkormányzat hatalmas pénzösszegeket kér a területfoglalásokért – ezzel szinte lehetetlenné téve az ott forgatást.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek