Starity

James McAvoy örül a drogos szerepnek

2012. március 30. 19:07   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színészt új filmje, a Filth kapcsán kérdezték arról, hogy jó döntés volt-e igent mondani az Irvine Welsh egyik regényéből készült alkotás főszereplőjének alakítására. James először nyilatkozott ezzel kapcsolatban, az interjúban elmondta, hogy nem bánta meg döntését, és élete végéig talán erre a filmjére lesz a legbüszkébb.

hirdetés
James McAvoy örül a drogos szerepnek

James McAvoyt nemrég új filmje, a Filth kapcsán kérdezték. A Filth Irvine Welsh (Trainspotting) egyik regénye, amit idén januárban kezdtek el forgatni. Jamest egyfolytában arról faggatják az újságírók, hogy mi vette rá a szerep elfogadására, és hogy érezte magát a forgatáson.

A történetben James Bruce-t alakítja, aki egy drogos és nimfomániás rendőr. Üti-veri a nőket, kiakasztja kollégáit (akik már szeretnének megszabadulni tőle), de Bruce rendkívül manpulatív személy, aki mindig meggyőzi női feletteseit arról, hogy vele semmi gond sincsen. Ellene fordulnak saját kollégái, mikor lelepleződik, és kiderül, hogy nemcsak egy rasszista, drogos és nimfomániás rendőrről van szó, de pornófilmeket is forgat gyerekekkel, nőkkel és férfiakkal, alkoholista, sátánista, utálja a világot és magán kívül mindenkit. Hogy megenyhítse munkatársai szívét, melegnek tetteti magát. A történet elején egy ügyet bíznak rá, amibe belekeveredik, így a rend őreit ez is bosszúra sarkaljla. Feleségének beöltözve bűnösnek vallja saját személyét a rendőrségen, majd öngyilkos lesz.

Ám James nem érzi, hogy a film esetleges bukása, vagy önmagában az, hogy elvállalta a szerepet, rossz döntés lenne, amit később megbán, már csak azért sem, mert ilyen karaktert még soha nem alakított, és a filmforgatás olyan élmény volt számára, amit soha nem fog elfelejteni.

„Nagyon drámai és nagyon vicces, remélem, hogy jól sül el a dolog. A forgatás olyan jó volt, hogy karrierem hátralévő részében is erre fogok gondolni, és örülni, hogy elvállaltam. Soha nem lehet tudni a megjelenés előtt, hogy egy film mennyire lesz jó, de ha jó lesz, elégedettek leszünk” – mesélte a Vágy és vezeklés sztárja.

A színészben fel sem merült, hogy a film esetleg nem ér el sikereket, hiszen ez egy Irvine Welsh-könyv filmes adaptációja, ami szerinte csak jó lehet, és bízik a brit filmiparban.

„Mindig azt mondják, hogy a brit filmipar most jól viseli a művészetet, szóval ez most is így lesz.”

A film amerikai megjelenéséről még nincsenek információk, de az biztos, hogy a novemberre tervezett forgatás kezdete januárra csúszott, mert az utolsó pillanatban egy amerikai cég csatlakozott a projekthez.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek