Starity

Mia Wasikowska lesz Bovaryné

2012. március 31. 23:11   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mia Wasikowska játssza majd Emma Bovaryt a neves regény újabb feldolgozásában, amelyet a filmiparban a még kevésbé ismert Sophie Barthes fog rendezni.

hirdetés
Mia Wasikowska lesz Bovaryné

Mia Wasikowska már nem egyszer szerepelt könyvek filmadaptációban. A sztár először Tim Burton Alice Csodaországban című filmjében kapta meg a főszereplő, Alice Kingsley szerepét, majd egy évvel később, 2011-ben a Jane Eyre elnevezésű filmfeldolgozásban vállalta el Jane Eyre karakterének alakítását. Nemsokára elkezdi forgatni Jesse Eisenberg főszereplésével Dosztojevszkij A hasonmás című regényének filmes változatát, amit a Kockafejekből ismert Richard Ayoade rendez majd.

A filmiparban egyelőre nem nagy ismertségnek örvendő francia származású, de Amerikában felnőtt Sophie Barthes fogja vászonra vinni Emma Bovary történetét. Emma egy fiatal nő, aki megházasodik, hogy ne kelljen otthon maradnia a családjával. Egy kisvárosi orvoshoz megy feleségül, akit igazából nem is szeret.

Paul Giamatti lesz majd Homais úr, aki belekotnyeleskedik a pár életébe. A színészgárda többi szereplőjének neve még nem nyilvános, de a forgatás még ez év őszén elkezdődik, Európában tehát nemsokára többet is megtudhatunk a projektben részt vevő színészekről.

A rendező, Sophie ragaszkodik ahhoz, hogy a történet megegyezzen a Gustave Flaubert által megírt sztorival, de új szemszögből fogjuk látni az eseményeket, különösen kihegyezve a szereplők tulajdonságainak részletes bemutatását és az érzelmek kavalkádját.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek