Starity

Karcsúsít a rendszeres csokifogyasztás

2012. április 02. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A csokoládé többet használ, mint árt – erre jöttek rá a San Diegó-i egyetem vezetői, akik egy kutatást végeztek a rendszeres csokoládéfogyasztókkal.

hirdetés
Karcsúsít a rendszeres csokifogyasztás

Végre fellélegezhetünk! A legutóbbi csokoládéval végzett kutatások során kiderült, hogy a rendszeres csokifogyasztás jobban segít a testednek, mint hinnéd! Amerikai kutatók arra jöttek rá, hogy az emberek, akik heti rendszerességgel fogyasztanak édességet, többnyire csokoládét, kevesebbet nyomnak a mérlegen, mint alig fogyasztó társaik.

A kutatásba több mint száz embert vontak be, és noha a fogakat károsító édesség is magas kalóriatartalmú, olyan kalóriákat tartalmaz, amelyek segítenek a zsírégetésben. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy tábla csokoládé a napi diéta mellett segíteni fog eltüntetni a pluszkilókat, de a rendszeres étkezés megelőzi a hirtelen kalóriák zsírrá alakulását.

„Az emberek feltételezik, azért, mert édességről beszélünk, a csokoládé egyértelműen káros – magyarázza Beatrice Golomb, a kaliforniai San Diegó-i kutatás vezetője. – Személy szerint nagyon boldog vagyok az eredménnyel, amellyel kiderült, hogy nemcsak a kalóriák mennyisége, hanem minősége is számít. Ez még teljesen új számunkra is.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek