Starity

A legnépszerűbb üdülőhelyek húsvétkor

2012. április 05. 13:01   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben különféle városokról, azok lehetőségeiről és hagyományairól olvashatsz, amelyek ráadásul a legkeresettebb üdülőhelyek az ünnepekkor.

hirdetés
A legnépszerűbb üdülőhelyek húsvétkor

A húsvét a britek számára a legkiválóbb alkalom az utazásra – derült ki egy nemrég készített kutatásból –, míg a legnépszerűbb helyek között New York, London és Párizs szerepel.

Való igaz, rengeteg fesztivált és karnevált rendeznek húsvét idején, hiszen az ünnep csak úgy vonzza az otthonról elmenekülő turistákat. Idén mi is összegyűjtöttük a legérdekesebb látnivalókat, amelyeket érdemes csekkolni a locsolkodás ünnepén.

New York

A nagy alma számos lehetőséget kínál az oda utazóknak, az Expedia szerint a város könyvelheti el a legtöbb bevételt az ünnepek során. A húsvéti paradék már tradicionálisnak számítanak az Egyesült Államokban, a legismertebb ilyen rendezvény a Fifth Avenue-n található, amely a 47. és az 59. utca között lelhető fel húsvét vasárnap tíz órától négyig. A látogatók hihetetlen kosztümökre és jelmezekre bukkanhatnak a barangolás során, néhány kiegészítő élő állatokkal vásárolható meg!

London

A város a második leglátogatottabb hely húsvét idején. A West End és a Hampton Court Palace szolgáltatja a legjobb lehetőségeket, és még a mozgásra is van egy kis esély, hiszen a klasszikus angol tojásvadászat is megrendezésre kerül, immáron online is, amely április 4-étől veszi kezdetét.


A Kew Gardens és a lovasparádé (London)

Róma

Olaszországban számtalan húsvéti rituálé és tradíció található, a legnagyobb mind közül a népszerű Holy Week, amellyel ez a hatodik legkeresettebb húsvéti rendezvény. A Szent héten még a pápa is látogatást tesz, mivel misét mond a Szent Péter-bazilikában, épp ezért látogatók tízezrei keresik fel, és róják le tiszteletük előtte.

Amszterdam

A város évente számos tojásvadászatot tervez, a legnépszerűbb a Het Groot Melkhuis a Vondelparkban, Amszterdam legnagyobb parkjában. Míg a szülők a kávézókban pihennek, addig a gyerkőcök a parkban fedezik fel a kalandokat és a rejtett tojásokat. A város ezzel a hetedik legkeresettebb húsvét ünnepén.

Prága

A prágai húsvét híres piacairól, az Old Town Square-en és a Wenceslas Square-en több mint száz árussal találkozhatunk, akik játékokat, kézzel festett húsvéti tojásokat és edényeket árulnak. A tereken cseh néptáncosok előadásait is megtekinthetjük, és ezzel a város a tizedik legnépszerűbb hely a világon.

Cancún

A mexikói Cancúnban a gyerekeknek lehetőségük van a tojástörésre, ráadásul egymás fején! Szerencsére ezek a tojások apró papírdarabkákkal vannak megtöltve (amelyek saját kezűleg is elkészíthetőek, és így kedves idézeteket vagy vélemények írhatóak rájuk).


A húsvéti színjátszás előkészületei (Cancún)

Szófia

Bulgáriában az emberek nem tojásokat keresnek, hanem azokkal harcolnak! A játék végén az nyer, aki töretlen tojással rendelkezik, így amellett, hogy kiélhetjük agresszív vágyainkat, még nyereményhez is juthatunk – tojáseső fejében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek