Starity

Madonnát nem akarják beengedni Oroszországba

2012. április 06. 18:06   |   Szerző: Horgi

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Andrei Kurayev főesperes, a Moszkvai Teológiai Akadémia professzora arra kérte az orosz külügyminisztériumot, ne adjanak Madonnának vízumot az országba.

hirdetés
Madonnát nem akarják beengedni Oroszországba

Március elején példátlan törvényjavaslat került elfogadásra Oroszországban, melynek értelmében Szentpéterváron betiltották a „homoszexualitás népszerűsítését”. Madonna Facebook-oldalán egy rövid üzenetet tett közzé az üggyel kapcsolatban:

„Szabadságharcos vagyok. A show-m, a dalaim, a munkám, a művészetem mind a szabadság kifejezése. Szabadság a választásban, a szólásban, a cselekvésben. Emberséggel és könyörülettel Szentpétervárra megyek, hogy felszólaljak a meleg közösségért, hogy támogassam a meleg közösséget, valamint hogy erőt és inspirációt adjak mindenkinek, aki úgy érzi, elnyomják. Nem menekülök el a viszontagságok elől. A koncertem alatt beszélni fogok erről a nevetséges embertelenségről.”

Madonna arra utal, hogy a törvény értelmében, a homoszexualitás bárminemű reklámozásának minősülő tevékenységet (tehát, akár ha erről beszél a koncertjén) büntetnek a városban. Az indoklás szerint a homoszexualitás deviáns viselkedés, ami káros a fiatalkorúakra. Nemzetközi jogvédő szervezetek természetesen azonnal nemtetszésüket fejezték ki a törvénnyel kapcsolatban, ennek ellenére nem kizárt, hogy megkísérlik kiterjeszteni a rendelkezést az ország egész területére.

Az ortodox egyház főesperese, Andrei Kurayev reagált a sztár közleményére: „Ahogy Madonna is kijelentette, látogatásának célja az orosz törvények megszegése. Nem támogatom a hívők tüntetését Madonna koncertje ellen, mert az csak még nagyobb reklámot jelentene neki” – mondta Kurayev.

A homoszexualitás tiltott volt a Szovjetunióban, csak 1993-ban, Borisz Jelcin törölte el a törvényt, de a homofóbia továbbra is elterjedt az országban.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek