Starity

Sportolj – lazán!

2012. április 14. 23:11   |   Szerző: Spongya

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha nem akarunk elfáradni, vagy nem tartozunk a fittebb emberek közé, akkor az alábbi sportok és mozgásformák a legmegfelelőbbek számunkra.

hirdetés
Sportolj – lazán!

Reggeli kocogás, biciklizés, lovaglás, esetleg kutyasétáltatás? Ezek azok a sportok, amiket kint a friss levegőn űzhetünk a legjobban. Természetesen zsúfolt konditermekben a futópadokon is futhatunk, de a szabad levegőn az igazi. Szóval ha szeretnéd magad jó kondiba hozni, vagy csak jól érezni magadat, esetleg profi szinten űzni, akkor ajánljuk az alábbiakat:

Kocogás – mindenki sportja

Kocogni rengeteg ember szokott a világon, van aki szimplán a busz után, de van aki a sport kedvéért. Mindenesetre a kocogás jól átmozgatja a testet. Ennek a sportnak sok pozitív oldala van, például a betegségek megelőzése, a megfelelő anyagcsere, fogyás. Viszont fontos, hogyha napi szinten űzzük, akkor célszerű nem mindig a betonon, hanem más terepen is futni, esetleg ha nincs sár, akkor földes úton. Egy nap pár kilométer bőven elegendő, csak fontos, hogy biztonságos helyen fussunk.

Biciklizés – izmos lábak, erős vádli

Ha itt a jó idő, pattanj bringára! Akár suliba menet is, ha ez megoldható, akár csak úgy hobbiból. Sok pályázat indult az elmúlt években a bicikliutakat illetően, ezért sok helyen vannak már kiépített utak a bringások számára. Ezeken a legjobb menni, főleg, ha még a táj is gyönyörű. Egyrészt biztonságos is, mert nem kell a kocsik mellett az út szélén menni, másrészt egy komplett pálya akár 20 km is lehet. A biciklizés szintén átmozgatja a testet, és a lábad is izmos lehet tőle. Mivel jóformán a lábaddal dolgozol csak, első sorban az alsó testrészeidet teszi erősebbé. Ha többen mentek, még jó buli is lehet. Lényeg, hogy vigyázzunk a forgalmas helyeken, és arra, hogy a bicaj műszakilag is megfelelően működjön.

Kutyasétáltatás – vidám szórakozás

A kutya sétáltatás nem igazán tartozik bele a sportok fogalmába, pedig zsírt égetünk el vele, valamint egyszerre két pozitív hatású dolgot is véghezvihetünk vele. Egyrészt a háziállatunkkal töltjük az időnket, amit valószínűleg ő is nagyra értékel, másrészt egy alapos séta egészséges is. Gondolj csak bele, hogy tiszta levegőn hogyan kiszellőzik a fejed: egyszóval megnyugtató is. Ha kutyával megyünk, figyeljünk arra, hogy pórázon vigyük, mert ha olyan helyen sétálunk, akkor kiugorhat az autók elé.

Ezek a spotok nem nevezhetők nehéznek, mert nem megterhelők. Fogyásnak viszont nagyszerűen alkalmasak, ha rendszeresen végezzük őket. Friss levegőn a legjobb a tavasz pedig már itt van,: a fák is zöldülnek, a virágok is nyílnak – irány a szabadba sportolni!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek