Starity

Élet a White Stripes után: Jack White új klippel jelentkezett

2012. április 13. 00:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A híres alternatív rockzenét játszó, hatszoros Grammy-díjas The White Stripes 2011. február 2-án feloszlott. Ám ahogyan sejteni lehetett, a banda énekes-gitárosa, Jack White hallat magáról, méghozzá sikerrel.

hirdetés
Élet a White Stripes után: Jack White új klippel jelentkezett

Jack White-nak minden bizonnyal nem láblógatós az élete mostanság: teljes erejével azon van, hogy ha nem is túlszárnyalni, de legalább a hatszoros Grammy-nyertes feloszlott zenekarának, a The White Stripesnak a hírnevét megközelítse... szólóban!

Érthető módon az énekes szeretné bebizonyítani, hogy az exfelesége, Meg White nélkül is visszatér a rockzenei élvonalba. Ennek első állomásaként több időt fektetett a lemezkiadócégébe, a Third Manbe, most pedig finisbe érkezett első szólólemezének a kiadása, melyről már két dalt is kaptunk ízelítőnek, kisfilmmel együtt. A legújabb videó a Sixteen Saltines című számhoz készült, amit Jack április ötödikén tett közzé hivatalos YouTube-csatornáján. A kisfilm rendezője a több emlékezetes klipet jegyző AG Rojas.

Jack egyébként a napokban a következőket nyilatkozta a New York Timesnak: „Az a banda a leginkább kihívásokkal teli, legkiteljesítőbb, legfontosabb dolog, ami valaha történt velem. Bárcsak még mindig meglenne. Nagyon-nagyon hiányzik.”

Ám bevallotta azt is, hogy nem volt könnyű az együttműködés az exfeleségével: „Meg a legmakacsabb ember, akit ismerek. A mai napig nem tudjuk az okát, de egyszerűen az irányítása alá hajtotta a bandát, méghozzá teljes mértékben, és ebből az álláspontjából sosem engedett...”

Még korábban azt mondta White, annak ellenére, hogy jó nosztalgiázni, és néha hiányzik neki a White Stripes, nem akarná a banda újraegyesülését, csak akkor, ha nagyon le van égve, és már nincs pénze. A koncertnaptárát látva azonban ennek semmi esélye.

Jack White debütáló lemeze 2012. április 24-én jelenik meg, Blunderbuss címmel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek