Starity

Tragédia az olasz labdarúgó-bajnokságon

2012. április 14. 20:08   |   Szerző: AmyVie

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Piermario Morosini a Livorno–Pescara elleni bajnokságon a harmincegyedik percben szívrohamot kapott, összeesett. Azonnali orvosi beavatkozás történt, de a kórházban már nem tudtak rajta segíteni.

hirdetés
Tragédia az olasz labdarúgó-bajnokságon

Az egész világ megdöbbent, amikor a 25 éves, középpályás fiatal ember a pescarai Stadio Adriaticóban rendezett meccs harmincegyedik percében hirtelen földre esett, és nem mozdult. Az orvosok azonnal a pályára siettek, orvosi segítséget nyújtva a fiatal focistának, akinek leállt a szíve. Először szívmasszással próbálták újraéleszteni, majd defibrilátorral próbálkoztak, ekkor még sikeresen.

Mikor Piermariot a mentőautóba tették, ahol már visszanyerte eszméletét. A fiatal focistát azonnal Santo Spirito kórházba szállították, azonban az út során többször is leállt a szíve, ám mindig sikeresen visszahozták. A kórházba érve, újból leállt a szíve, ekkor azonban az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A Livorno középpályás játékosa szombat délután öt órakor elhunyt.

A drámát követően a meccset lefújták 2-0-val (Livorno vezetésével). A játékosok könnyek közt, egymásra támaszkodva hagyták el a pályát. Morosini halála után, az Olasz Labdarúgó-szövetség törölte a teljes hétvégi fordulót a Serie A-ban és a Serie B-ben egyaránt.

A Bergamóban született fiatal játékos karrierjét az Atalantánál kezdte, majd 2005 és 2007 között, illetve 2009 óta az Udinese játékosa volt. A Serie A-ban jelenleg negyedik együttesben mindössze öt bajnokin lépett pályára, többnyire Serie B-ként. Így került 2012 januárjában a Livornóhoz is, ahol a szintén kölcsönben szereplő Filkor Attila csapattársa lett, és ahol szombat délután kilencedik alkalommal lépett pályára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek