Starity

A Smash a Glee-nek köszönheti a sikert

2012. április 19. 13:01   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A musicalsorozat londoni bemutatóján a széria sikereinek okáról faggatták a színészeket. Jack Davenport azt nyilatkozta, hogy az egész stáb nagyon hálás a Gle-enek, amiért kitaposták nekik a siker felé vezető utat.

hirdetés
A Smash a Glee-nek köszönheti a sikert

A Steven Spielberg-rendezte széria londoni bemutatóján Jack Davenport, Megan Hilty és Raza Jeffrey is megjelent, a helyi sajtónak pedig a sikersorozat eredményeiről beszéltek.

A Derek Willst megformáló Jack Davenport szerint a sorozat sikerének titka a jól megírt forgatókönyv, még jobb színészek és annál is jobb dalfeldolgozások, amikkel együtt sehol sem lennének, ha a Glee nem teremtette volna meg ezt a műfajt.

„Amíg a Glee nem létezett, a musical és a tévé köszönő viszonyban sem volt egymással. Nagyon hálásak vagyunk a Glee-nek, amiért megteremtették a műfaj alapjait, amibe most már mi is tartozunk, de ettől függetlenül nincs hasonlóság a két produkció közt.”

A Karib-tenger kalózai sztárja vallja, hogy a két sorozatot gyakran összetévesztik és egy lapon említik, ami helytelen, de talán pont ezért megy ennyire jól a szekér a sorozat számára.

„Hálásak vagyunk a Glee-nek, de semmi hasonlóság nincsen. A Glee egy egyetemen játszódik, ez egy karaoke műsor, csak covereket énekelnek, és az emberek csak azért énekelnek, mert úgy érzik, hogy éppen akkor ezt kell tenniük, mert tinédzserek” – mondta a sztár, aki nem érti, hogy miért hasonlítgatják össze a két sorozatot.

„A mi műsorunkban azért énekelnek, mert egy olyan világot alkottak, amiben a megélhetésért dalolnak. Tehát az emberek úgy énekelnek, ahogyan a való életben is tennék. Hozzátéve azt is, hogy egy igazi musicalt próbálunk felépíteni, tehát minden héten vannak eredeti dalaink is.”

A Smash az NBC idei legnézettebb sorozata, magas nézőszámmal nyitott több országban, köztük nálunk is elkezdték vetíteni. Az évad felénél egy kis hanyatlás volt érezhető, ám a szériából végül berendeltek egy újabb, immáron 15 részes évadot.

A kérdés tehát csak az, hogy a Smash sikere meddig tart, ha tényleg a Glee miatt dönt nézettségi rekordokat. A Glee című sorozatból a Fox nemrég egy új évadot kért, de rájár a rúd a produkcióra, hiszen alacsony a nézettség, a produkció megálmodója, Ryan Murphy a CBS csatorna számára készít sorozatot, és nemrégen névhasználati jogok miatt is beperelték a műsor készítőit és a Fox csatornát is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek