Starity

Hiphopzenekarok uralják az idei VIVA Cometet

2012. április 19. 12:12   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legjobb együttes kategóriában idén a hiphopzenekarok uralják a mezőnyt, de vajon a zenekarok számára ez előrelépés?

hirdetés
Hiphopzenekarok uralják az idei VIVA Cometet

Az idei VIVA Comet legjobb együttes kategóriájának öt jelöltje között három hiphopzenekar is szerepel: a Hősök, a DSP, valamint a Children Of Distance. Meglepetésünkre a Punnany Massif ebben a kategóriában nem kapott jelölést, csak a legjobb klip kategóriában jelölték őket a Soltész Péter által rendezett Pécs Aktuál X című klipjükkel.

A Hősök formáció az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a jelölés azonban megosztja a rajongókat, hiszen nem igazán illik a zenekar profiljába a VIVA TV-s szereplés és jelölés, hiszen a srácok az NKS-sel közös Flashback című számában erősen bírálják a kereskedelmi csatornákat: C4-et a tévébe, ömlik a baromság, okádnom kell tőletek, magyar zenecsatornák – hangzik az őszinte kijelentés.

Joggal tarthatunk attól, hogy a srácok a VIVA hatására elindulnak a tucatzene irányába. Egyelőre kérdéses, hogy Eckü, Mentha és Brash egyénisége elég erős-e ahhoz, hogy meg tudják tartani egyéniségüket a növekvő népszerűség és médiaszereplés ellenére is. Néhányan már most úgy gondolják, hogy a srácok eladták magukat, de ezekre a vádakra a Hősök már válaszolt a Próbáld meg megjelenésekor.

A DSP-t két kategóriában is jelölték. A legjobb együttes kategórián kívül a békásmegyeri trió a legjobb klip kategóriában is jelölve lett legújabb, Már megint című klipjükkel.

Aggódalomra itt is van ok, sokan tartanak tőle, hogy rossz irányba indulnak el a srácok, de a DSP tagjai szerint épp itt az ideje a változásnak, és szeretnének hozzájárulni, hogy a csatorna az igényesebb zenét részesítse előnyben. Megnyugodhatnánk ezen kijelentések hallatán, de a srácok utóbbi két albuma már így is nagyon elment a mainstream irányába.

„Ez már ízlés kérdése, az Elmezaj albumon is magunkat adtuk, és nem próbáltunk megfelelni szélesebb körnek” – reagált Dipa a vádakra.

A kategória tavalyi győztese, a Children Of Distance idén is jelölve lett. A rajongók bíznak benne, hogy a srácok ezúttal is hazaviszik a zöld-narancssárga gömböt.

Az, hogy a bandák milyen jövő elé néznek, egyelőre kérdéses, a minőségi underground zene kedvelői viszont biztosan nem örülnek annak, ha a főként tucatzenézt játszó zenetévék elkezdenek nyomást gyakorolni az együttesekre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek