Starity

Kiosztották az ASCAP Pop Awards-díjakat

2012. április 19. 22:10   |   Szerző: tya04

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerda este kiosztották az évente megrendezett ASCAP Pop Awards díjait. A nyertesek sorában foglal helyet a sikeres énekes, Bruno Mars vagy a rockerből zeneszerzővé avanzsálódott Trent Reznor.

hirdetés
Kiosztották az ASCAP Pop Awards-díjakat

A Hollywoodban hagyományosan megrendezett eseményt hiába fémezik ma populáris előadók, mint általában, most is inkább a dalszerzőkre fektették a hangsúlyt. Az egyik legfontosabb díjnak számít tehát az év dalszerzője, amit a svéd Max Martin kapott, aki egyébként producerként is tevékenykedik. 2011-ben körülbelül tíz olyan slágert szerzett, amik a toplisták élén landoltak, dolgozott együtt többek közt Ke$hával, Adam Lamberttel vagy Britney Spearsszel.

Bruno Mars Just The Way You Are című száma vitte el az év elismerését, azonban a díjátadón egyesével megemlítik az szerzőket, valamit a közreműödő kiadókat szintén. Az év kiadója sosem okoz meglepetést, ezúttal az EMI és a Warner kapták a díjat. A legjobban előadott dal elismerését nem egy szerzemény kapta, a díjazottak között van például Cee Lo Green Fuck You-ja vagy a Maroon 5 hatalmas slágere, a Moves Like Jagger. Azt estről egyébként Katy Perry sem távozott üres kézzel.

A Global Impact Award azok előtt hajt fejet, akik – bár nem divatos előadók – zenéjükről világszerte népszerűek. Idén Peter Frampton, a gitáristen kapta a díjat. Egyfajta életműdíjnak nevezhető a dalszerzők világában az ASCAP Golden Note Award, amelyben Trent Reznor részesült.

„Ez egy bók, amely nagyon sokat jenet nekem. A dalszerzés egy olyan dolog, aminek most kezdek rájönni az igazi fortélyaira, de minden nap újabb leckében részesít. Úgy érzem, mintha most kezdtem volna, hisz csak egy tanulónak számítok itt, de az elismerés nagyon jól esett” – nyilatkozta a 46 éves zenész.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek