Starity

Megszűnik az eredeti X Factor és BGT?

2012. április 21. 15:03   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Óriási médiacirkusz veszi körül Simon Cowellt, a helyzeten csak tovább ront nemsokára megjelenő biográfiája, amiben – állítólag – beszél titkos szerelmi kapcsolatáról Dannii Minogue-gal, és szidja az ITV-t egyfolytában. Simon cáfol, és mérges a csatornára, amiért nem áll ki mellette.

hirdetés
Megszűnik az eredeti X Factor és BGT?

Simon Cowellról könyv készül. Tom Bower Sweet Revenge: The Intimate Life of Simon Cowell című könyve botrányos dolgokról számol be. Az író szerint a médiamogul nyilatkozott neki, ám a producer mindent tagad, és elvárná az ITV-től, hogy az kiálljon mellette, annak fejében is, hogy a könyv igaz információkat tartalmaz, és ír Simon és az ITV harcáról. A könyvben egyértelműen negatívan nyilatkozik arról, ahogyan a csatorna viselkedik és bírálja döntéseiket. A milliomos férfi tagadja, hogy ő adta a készülő könyvhöz az alapanyagot, és nagyon mérges, amiért a hetek óta médiacirkuszban a csatorna nem támogatja őt vagy jelentet meg egy hivatalos közleményt, ami segítene rendezni a helyzetet.

A nem hivatalos biográfia szerint Simon Cowell titkos szerelmi viszonyt létesített Dannii Minogue ausztrál énekesnővel, amit a pár annak idején tagadott, ám most Simon ügynöke megerősítette ezt a hírt. A 2008-as pletykák óriási botrányt kavartak, és az ITV-nek sok idejébe tellett véget vetni a pletykáknak. Dannii a néhány hete kirobbant pletyka után elvált férjétől, és visszament hazájába. Az üzletembert Sharon Osbourne is támadja, aki szerint a csatornánál mindenki tudta, hogy szeretők, sőt, azt is tudta mindenki, hogy Simon nem csak a fiatal Minogue-gal csalta meg akkor barátnőjét, hanem három másik nővel is.

Ha ez még nem lenne elég, az is kiderült, hogy a tavalyi X Factor fináléja előtt a férfi egy prostituáltat vitt fel lakására, aki másnap meglógott Cowell pénztárcájával és laptopjával, ami akkor már tartalmazott egy olyan dokumentemot, amiben Simon a Little Mix csapat nyeréséről írt. Az ügyet ügynökségén keresztül az ITV tussolta el. A férfi sztárallűrjeiról is szó esik a könyvben, aminek – a könyv alapján – az ITV behódol.

A legnagyobb meglepetést mégis a könyvnek azon fejezete okozta, amiben a milliomossá lett férfi az ITV ellen beszél és bírálja döntéseiket. Az X Factor nézettsége Chery Cole távozása óta egyfolytában csökent. A már 8 évadot megélt tehetségkutató tavaly borzasztóan alacsony nézettséget produkált, ami talán Tulisa Contostavlos és Kelly Rowland örökös civakodásának köszönhető. Cowell haragszik, amiért az ITV újból Tulisát választotta mint zsűritagot a Britain's Got Talent új évadába, mert szerinte a fiatal énekesnő elásta magát a nézők előtt, mikor hagyta, hogy szexvideója a netre kerüljön annak ellenére (vagy annak tudatában), hogy a nagy amerikai áttörésre készül. Az Amerikában nemrégen debütált tehetségkutató zsűrijébe Cheryl Cole került, aki nem volt hajlandó változtatni akcentusán, ezért Simon kénytelen volt elbocsátani a műsorból, azóta is arról szólnak a pletykák, hogy Chery Cole visszatér az angol X Factorba, de ő nem nyilatkozik semmit, ezért ezen hír cáfolása vagy megerősítése is az ITV dolga.

Cowell maga akart visszatérni az új széria zsűrijébe, ám a csatorna első számú emberei úgy döntöttek, hogy Louis Walsh mellett inkább Gary Barlow tér vissza a zenemogul helyett, aki sérelmezi a döntést, ám az igaz, hogy Gary óriási sikernek örvendő mentora volt az X Factor versenyzőinek.

Simon mérges, és azt fontolgatja, hogy véget vet a vitának, ami talán a tehetségkutatói ITV-n való elkaszálásával jár. „Az ITV lábon lövi saját magukat azzal, hogy kritizálják, ahelyett hogy kiállnának mellette. Vitát szülhet köztük a nézeteltérés, pedig sokkal tartoznak neki, hiszen Simon mentette meg a csatornát a rossz nézettségi mutatóktól. Sehol sem lennének Cowell nélkül.”

„Ő fáradhatatlan, és jobban ért a bizniszhez, mint bárki más” – vallja a könyv írója.

Az is érdekes, hogy a Britain's Got Talent műsort áttették másik időpontra, mert a konkurens csatornán újonnan debültált The Voice (Jessie J, Will.I.Am, Sir Tom Jones és Danny O'Donoghue) simán elnyerte a több milliós nézősereg tetszését, és pont most derülnek ki több éve rejtegetett titkok.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek